Vicente Del Bosque, selecţionerul Spaniei, a răsuflat uşurat după victoria la limită a echipei sale, scor 1-0, reuşită aseară în faţa Paraguyului în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud.
"Nu am jucat bine, în special pentru că nu am avut destul controlul balonului. Ne-am creat ocazii, dar nu le-am putut concretiza. Suntem între cele mai bune patru echipe din lume, iar adversarul nostru următor va fi Germania. În acest moment, germanii sunt cei mai buni", a spus Vicente Del Bosque.

"Succesul nostru este al întregii ţări"

Eroul Spaniei s-a numit şi de această dată micuţul atacant David Villa, cel care a marcat unicul gol al meciului.
"Reprezentăm o ţară, succesul nostru este al întregii ţări. Penaltyul? Ştim cu toţii să executăm penaltyuri, nu doar eu. Xabi Alonso era mai sigur pe sine, eu ratasem unul cu Honduras şi chiar dacă încă aveam încredere în mine, nu am avut nicio probemă ca el să fie cel care execută. Mi-am făcut bine treaba, dar mâine nu mi se vor face cadouri, trebuie să muncesc în continuare", a spus Villa, care a recunoscut că nu e interesat de titlul de goalgheter în Africa de Sud.
"Mai întâi trebuie să ajungem în finală, indiferent dacă sunt eu cel care marchează sau altul. Sunt mulţumit că am înscris atâtea goluri, dar mai ales pentru că aceste reuşite aduc victorii echipei", a spus Villa.

"Ne gândim la Germania"
Cu peste o sută de selecţii în prima reprezentativă a Spaniei deşi are doar 29 de ani, portarul Iker Casillas Fernández şi-a făcut din nou datoria, dovedind că e cel mai bun portar al lumii. Casillas a apărat un penalty executat de paraguayanul Oscar Cardozo, la scorul de 0-0.
"A fost un meci foarte greu, dar este normal, pentru că jucam în sferturi. Cred că am fi putut juca mai bine, dar în final suntem calificaţi. A fost un meci nebun, mai ales cu acele penaltyuri. Acum ne gândim la Germania, o mare echipă", a spus Casillas.
"Nu îmi vine să cred că am ratat"
La finalul meciului, Oscar Cardozo, cel care a ratat un penalty la 0-0, a izbucnit în lacrimi. Coechipierii şi antrenorii paraguayeni au încercat în zadar să-l consoleze pe atacantul echipei Benfica Lisabona.
Cardozo abia şi-a găsit cuvintele atunci când a fost înconjurat de jurnalişti.
"Am făcut un meci bun, dar nu am profitat de ocazii. Am ratat un penalty, nu-mi vine să cred, dar acesta este fotbalul. Am dat totul, dar mă simt vinovat: dacă marcam meciul ar fi fost complet diferit. Nu aş fi crezut niciodată că voi rata un penalty la Cupa Mondială. Toţi jucătorii pot rata şi trebuie să mergem înainte. Toţi coechipierii mei m-au susţinut. Rămâne un succes pentru Paraguay, pentru că am scris istorie şi am jucat bine" , a spus Cardozo.