DEFINITIV. Eugen Brădean, fost membru în CA al Hidroelectrica, trei ani cu EXECUTARE pentru complicitate la ŞPAGA de 1,4 milioane de EURO

DEFINITIV. Eugen Brădean, fost membru în CA al Hidroelectrica, trei ani cu EXECUTARE pentru complicitate la ŞPAGA de 1,4 milioane de EURO

Fost membru în directoratul Hidroelectrica, Brădean a recunoscut faptele, a fost condamnat cu executare de Curtea de Apel Bucureşti. Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat tot la trei ani de închisoare dar cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Procesul continuă faţă de celălalt inculpat, Ioan Mihăilă, fost consilier al ministrului Economiei. El a fost trimis în judecată sub acuzaţia de complicitate la luare de mită. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ioan Mihăilă pentru dare de mită şi pe Eugen Bădean pentru complicitate la luare de mită şi complicitate dare de mită.

  • Eugen Brădean, fost membru în CA al Hidroelectrica, trei ani cu suspendare

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în luna octombrie, Ioan Mihăilă, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a promis suma de 1.400.000 de euro unui alt membru din acelaşi consiliu (denunţător în cauză), pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru o perioadă de patru ani, prin care Hidroelectrica să vândă o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrică societăţii comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj.

  • STENOGRAME HIDROELECTRICA. Eugen Brădean: Da’ am zis doi virgulă opt, ca să nu ne încurcăm! Asta înseamnă jumate, care ce… o concesionez eu, unu virgulă patru milioane de euro!

Intervenţia lui Brădean Cantitatea respectivă de energie urma să fie vândută pentru suma de 1.157.112.000 lei (262.980.000euro), ceea ce ar fi reprezentat condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei în dauna societăţii Hidroelectrica", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • MITA de la Hidroelectrica. Şpăgarii rămân în arest. "Sunt doctor în economie şi am publicat multe cărţi!"

Promisiunea de dare de mită a fost făcută cu ajutorul lui Eugen Brădean, membru în Directoratul Hidroelectrica SA şi coordonator al Direcţiei de Marketing Furnizare din cadrul companiei. "Suma promisă cu titlu de mită urma a fi disimulată sub aparenţa unui contract de comision care ar fi fost încheiat de către o firmă off-shore şi firma achizitoare a energiei electrice", au precizat procurorii.

  • STENOGRAME HIDROELECTRICA. Brădean: “Deci, eu presupun că, în afară de cei patru, cum ar veni, este... părerea mea este şi NIŢĂ inclus şi... probabil încă... probabil, vreun băiat cu ochii albaştri!”