"Iepure în călduri", "râme băsiste" - declarațiile pentru care Mircea Badea a fost amendat de CNA

"Iepure în călduri", "râme băsiste" - declarațiile pentru care Mircea Badea a fost amendat de CNA

"Băi, puţă mică", "iepure în călduri" şi "râme băsiste", sunt câteva dintre invectivele folosite de Mircea Badea care au adus posturilor Antena 1 şi Antena 3 amenzi de 15.000 de lei.

Posturile Antena 1 şi Antena 3 au fost amendate, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului, cu 10.000 şi, respectiv, 5.000 de lei, pentru limbajul injurios folosit de Mircea Badea în direct la emisiunile "În gura presei" şi "Sinteza zilei", în perioada februarie-mai.

Traian Băsescu, un "iepure în călduri"

Raportul de monitorizare CNA, în posesia căruia a intrat EVZ, a fost realizat în urma sesizărilor primite de la telespectatori şi începe cu ediţia din 15 februarie a emisiunii "Sinteza zilei", în care Mircea Badea a spus că preşedintele Traian Băsescu este un "bulibaşă". "Băiatul ăsta, nenea ăsta, bulibaşa ăsta, că e un bulibaşă, de fapt, la modul rudimentar cum înţelege el să se comporte, din punct de vedere instituţional, e mai mult un bulibaşă decât orice altceva, nenea ăsta încalcă Constituţia cu atât de multă dezinvoltură şi cu atât de multă energie şi cu o frecvenţă demnă de un iepure în călduri", a declarat atunci Mircea Badea, într-un dialog cu Mihai Gâdea. Telespectatorii au reacţionat imediat, iar unul dintre ei a trimis o reclamaţie către CNA în care a punctat că dacă Traian Băsescu este bulibaşă, adică şef peste romi, înseamnă că toţi românii sunt romi. Angajaţii SRI, nişte "ciumpalaci"

Ne puteți urmări și pe Google News

Ocupat în majoritatea timpului să-l critice pe Traian Băsescu, moderatorul Mircea Badea îşi găseşte totuşi timp, din când în când, să-şi regleze conturile şi cu alţi inamici. Cum ar fi angajaţii Serviciului Român de Informaţii, la gâtul cărora a sărit în ediţia din 22 februarie a emisiunii "În gura presei". Referindu-se la decizia Curţii de Apel de a obliga SRI să-i plătească lui Dinu Patriciu daune de 50.000 de lei pentru că i-ar fi interceptat în mod ilegal convorbirile telefonice, Mircea Badea a spus următoarele despre angajaţii SRI: "Sigur că, vă daţi seama că toţi ciumpalacii ăia, slugile alea politice, care ascultă telefoane la comandă, că ce altceva să facă, pe banii noştri, ai tuturor, n-o să plătească ei din buzunar lui Patriciu, adică o să se ducă în bugetul ăla, şi aşa majorat al SRI-ului că, ştiţi că e austeritate şi atunci...şi se vor duce şi vor spune: plătim de aici, deci, cumva, tot eu, tot tu, tot noi".

Traian Băsescu, veşnicul inamic

Cum emisiunile lui Mircea Badea gravitează în jurul lui Traian Băsescu, moderatorul nu poate sta departe de subiectul său favorit pentru foarte mult timp. În ediţia din 15 martie a emisiunii "În gura presei", Mircea Badea l-a atacat din nou pe preşedintele României, folosind un limbaj de mahala. "(...) Este incapabil (Traian Băsescu, n.r.) cu capul să înţeleagă rolul preşedintelui României, de înseamnă funcţia de preşedinte într-o democraţie, într-un stat de drept. (...) Mentalul lui nu este construit pentru înălţimea funcţiei de preşedinte, pe care, repet nu o percepe, nu o pricepe, nu o palpează în niciun fel, nu e acolo în zonă. El e, în continuare, un bulibaşă, un tartore, acolo e el, asta e gaşca mea, eu sunt şeful de la gaşcă, care nu zice ca mine, scot cuţitul şi-l tai. Punct. Atât şi nimic mai mult. Rudimentar şi impulsiv, dar într-un mod rudimentar". Diatriba lui Badea continuă, iar moderatorul îl numeşte pe Traian Băsescu "smardoi de cartier" şi se întreabă, retoric, "Cam cât tupeu poate să aibă homunculul?". <iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/g-5lHH3NF4M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Badea a exagerat anumite trăsături fizice ale liderilor politici şi le-a folosit ca dovezi ale incapacităţii lor de a conduce ţara. Discursul moderatorului nu e doar eronat, ci şi deplasat: "Boc e pitic, nu poţi să conduci ţara când eşti pitic. Şi tu eşti şaşiu (Traian Băsescu, n.r.), nu poţi să conduci ţara când te uiţi picior peste picior. Şi doamna Udrea e pufoasă, cum să conduci ministerul... de fapt, nu... la Ministerul Dezvoltării poate, că fiind mai pufoasă, aşa, deci dezvoltată, e cumva corect". Plecând de faptul că Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta nu va fi numit prim-ministru în timul mandatului său, Badea a spus atunci următoarele despre preşedinte: "Un băiat d’ăsta, care conduce abuziv, micţionând pe Constituţie-ştiţi ce înseamnă a micţiona? Nu e nicio mare şmecherie, e uşor, e când bei mult lichid şi simţi nevoia să micţionezi. Deci un astfel de cetăţean, de tartor, care micţionează pe Constituţie, el pune primul ministru".

Activitatea lui Traian Băsescu este o temă recurentă pentru Mircea Badea, care îl atacă pe preşedinte aproape în fiecare emisiune, după cum se poate vedea în raportul CNA. Pe 23 martie l-a catalogat drept "un şmenar" poreclit, la nivel instituţional, preşedinte, iar pe 8 mai i-a numit "dilimaci" pe cei care l-au votat pe Traian Băsescu.

Românii, nişte mămăligari

Pe lângă liderii ţării, Mircea Badea are şi inamici cărora nu le divulgă identitatea şi chiar duşmani generici. În general, este vorba de persoanele care nu sunt de acord cu părerile sale şi cu care se războieşte în direct. Unui individ care i-a reproşat că n-a participat la unul dintre mitingurile de protest organizate la Bucureşti i-a răspuns, pe 16 martie, următoarele: "Băi, puţă mică, înainte să te întrebi tu ce fac eu, când tu nu faci absolut nimic, află despre mine, măi puţulică, că eu fac miting în fiecare seară, bă, băiatule(...)Tu ai fost la miting? Da, am şi făcut două, unul pe vremea lui Năstase şi unul pe vremea lui Băsescu şi în fiecare seară, în ultimii 6 ani şi jumătate, eu urlu aicea public, foarte public, lucruri pe care tu, cu puţa ta mică, mică, mică, precum aia de furnică, nu ai curaj nici să le gândeşti".

Tot în aceeaşi emisiune, Badea îşi exprimă dezamăgirea că românii n-au participat în număr suficient la respectivul miting şi îşi exprimă nemulţumirea în următorii termeni: "Bă, dacă ungurii, presupunem că ungurii spun: bă, noi vrem Ardealul şi vrem să fiţi şi sclavii noştri şi să ne spălaţi şi pe picioare şi, la o adică, să ne pupaţi şi-n cur. Bă, ştii ce? Ei pot să spun asta. Ştii de ce? Pentru că ei au glas, au aicea glas şi poa’ să zică treaba asta. Noi vom fi nişte mămăligari care, în cel mai bun caz, vom zice: băi, ce nesimţiţi ăştia, mă. avea dreptate Vadim. Hai, dă un pic să vedem şi noi la ce a mai făcut Moni cu Iri, acuma că ne-am indignat aici, mai dă, tăticule, o bere".

Pe 1 mai l-a luat la rost pe un iubitor de animale care l-ar fi ameninţat, făcându-l albie de porci în direct şi ameninţându-l la rândul său cu bătaia: "Jegule, eu sunt sătul de d’ăştia ca tine. În viaţa asta m-au ameninţat sute de mii, sute de mii, după cum bine mă vezi, ia uite-mă, n-am niciun fel de problemă. Io, între timp, pentru că tu mi-ai ameninţat că-mi faci mie şi-mi dregi mie dar şi familiei mele, io, acuma, ştiu unde stai tu, boule. Stai în Panciu, şi anume în Vrancea, boule, acolo stai şi ai internet de la Romtelecom S.A. Deci ştiu exact unde stai, ia uite-te, exact, exact, exact. Pot să vin şi o să vin la tine la uşă... Eu, într-unul din ăsta tot tre’ să dau. Ştiu că nu este bine, nu e cetăţeneşte...prietene, într-unul d’ăsta tot îi dau o bucată de-l întorc pe dos".

Tot în aceeaşi emisiune, Badea şi-a descris faptele vitejeşti de luptă cu o haită de câini maidanezi care l-ar fi atacat în Drumul Taberei: "(...) i-am dat un şpiţ ăluia (unul dintre câini, n.red.), s-a ferit, l-am şters doar, l-am şters cu exteriorul, dar a simţit moartea trecând pe lângă el, clar. Dacă-l prindeam în plin, îl rupeam în două, deci cred că un stâlp de beton dacă loveam, cădea stâlpul de beton. Deci i-am dat un şpiţ lu’ ăla, mai ţineţi minte cum degaja Stelea, de degaja în aut de poartă la poarta ailaltă? Aşa. Buuum! I-am dat una, l-am şters, hap! a sărit ăla-n spate şi a simţit, dacă mă nimerea, muream, deci a priceput, deci muream, ăsta mă omoară şi s-au speriat. În momentul în care s-au mai dat un pic înapoi şi am avut un pic de spaţiu, nu mai erau chiar lângă mine, oooo! zic, sunt Winnetou, frate! Şi m-am dus să-i omor, clar, m-am dus să dau în ei, dau în ei până-i omor". În continuare, a povestit cum a următoarea seară a trecut în aceeaşi seară înarmat cu un pistol şi s-a felicitat pe sine însuşi că a rezistat tentaţiei de a executa câinii. <iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/RKpuSXVBnn8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Războiul lui Mircea Badea cu CNA şi cu jurnaliştii

În ediţia din 10 mai a emisiunii "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea şi Mircea Badea au atacat-o pe Narcisa Iorga, membră a CNA-ului, pe care acesta din urmă a numit-o "duduie penibilă". "Dacă duduia asta ar avea şi ea o revelaţie şi ar constata că nu se află pe moşia lu’ mă-sa, atuncea cred că ar avea un şoc. Deocamdată are senzaţia că se află pe moşia lu’ ta-su, ta-su fiind Băsescu, din punct de vedere instituţional, că el a numit-o, atuncea se comportă ca atare", a spus Badea.

Moderatorul detestă nu doar instituţia CNA, ci şi jurnaliştii, pe care-i numeşte "slugi băsiste": "asociaţiile ziariştilor mie îmi provoacă micţiune. Ziariştii, în general-fără să generalizez- şleahta asta de pupincurişti şi de oportunişti care se aruncă-n cap pentru o şaorma, denumiţi, în mod fraudulos, ziarişti şi cu asociaţiile lor de fomişti penibili, de distruşi, nu-mi provoacă altceva decât micţiune".

Viziunea lui Mircea Badea capătă, câteva emisiuni mai târziu, proporţii groteşti, iar toţi susţinătorii PD-L devin şi ei, dintr-o dată, "slugi băsiste": "Toţi pedeliştii, toţi sclavii lu’ Băsescu, care este un rău uriaş pentru această ţară, sper să se tăvălească în chinuri. Deopotrivă. Sigur, aş avea o listă de priorităţi, da’ scurtă. Adică să se tăvălească primii în chinuri, dar toţi merită să se tăvălească în chinuri. În chinuri politice, desigur, la asta mă refeream. Să se tăvălească până le-oi spune eu să se oprească şi, credeţi-mă, n-o să le spun să se oprească. Nu există democrat-liberalii, democrat-liberalii sunt nişte râme, care sunt ţinute sub pământ şi hrănite şi ele stau acolo ca nişte râme". Mircea Badea nu a putut fi contactat pentru a-şi expune opinia în legătură cu amenzile date de CNA posturilor Antena 1 şi Antena 3.

VEZI AICI RAPORTUL DE MONITORIZARE AL CNA CU PRIVIRE LA EMISIUNEA LUI MIRCEA BADEA "ÎN GURA PRESEI"