Declaraţiile despre sex au provocat o gafă diplomatică între SUA şi Filipine

Declaraţiile despre sex au provocat o gafă diplomatică între SUA şi Filipine

Ambasadorul SUA în Filipine a fost nevoit să-şi ceară scuze faţă de oficialii filipinezi, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a declarat că 40% dintre turiştii vin aici pentru sex.

Scuzele au fost trimise printr-un sms pe numărul de telefon al ministrului Afacerilor Externe din Filipine, Albert del Rosario, relatează ediţia electronică dailymail.co.uk.

Oficialii de la Manila s-au arătat indignaţi de afirmaţiile lui Harry Thomas, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Filipine, precizând că aceste declaraţii afectează imaginea ţării.

"Nu trebuia sa folosesc procentul de 40% fără să susţin afirmaţia. Regret că am cauzat prejudicii", a scris în sms ambasadorul Harry Thomas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile filipineze încearcă să reînvie industria turismului şi să facă uitată situaţia de acum 30 de ani, când ţara era cunoscută ca o destinaţie pentru turiştii interesaţi de sex.

Fostă colonie americană, în Filipine au existat, până în anii '90, baze militare americane. Comunităţile din jurul bazelor militare s-au transformat în oraşe libertine, adevărate oraşe-bordel pentru a-i atrage pe soldaţii americani.