Sătenii sunt șocați și nu înțeleg motivul pentru care femeia a ales să își pună capăt zilelor, mai ales că aceasta se căsătorise în urmă cu un an, și aștepta să fie mamă, peste câteva zile. Polițiștii din Oradea susțin că nu există niciun indiciu că femeia ar fi fost ucisă și au clasificat cazul ca fiind o sinucidere.

Soțul ei a reușit să șocheze pe toată lumea după ce a postat, la scurt timp după moartea tinerei, pe pagina sa de Facebook. 
Bărbatul a anunţat că vinde, urgent, ovine şi a postat şi mai multe fotografii cu “marfa”. „Vând urgent 180 oi şi 140 miei”, a scris bărbatul pe contul de socializare. 

Povestea sătenilor…

Sătenii povestesc că în ciuda aparențelor Liana Rus și soțul ei nu aveau deloc o relație perfectă.  "El o teroriza! E genul de om care e în stare în orice clipă să-ţi dea una în cap! O controla, era… Se purta urât cu ea! EI nici măcar nu prea aveau treabă cu restul din sat, locuiau izolaţi, casa ei era la distanţă de restul. A suferit de depresie care s-a acutizat după ce a aflat că a rămas însărcinată, probabil nu a suportat ideea de a creşte un copil cu el…"

Totuşi, mesajele postate de bărbat pe contul lui de Facebook, arată altă realitate. "Vă iubesc foarte mult şi îmi e dor de voi! Nu ştiu de ce m-ai lăsat cu aşa mare durere pentru că tot timpul erai cu zâmbetul pe faţă şi te-am iubit mult şi nu m-ai supărat", a scris acesta, conform Cancan.ro.