Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie ȘOC a instanței în cazul copilului cu sindrom Down MUTILAT DE CÂINI. Vinovat NU E PROPRIETARUL CÂINILOR
Decizie ȘOC a instanței în cazul copilului cu sindrom Down MUTILAT DE CÂINI. Vinovat NU E PROPRIETARUL CÂINILOR

Decizie ȘOC a instanței în cazul copilului cu sindrom Down MUTILAT DE CÂINI. Vinovat NU E PROPRIETARUL CÂINILOR

Decizie incredibilă luată de instanță în cazul copilului cu sindrom Down mutilat de câini, în 2012. După trei ani de la teribilul incident, în urma căruia puștiul, copil de grădiniță, a rămas fără organe genitale, vinovați nu sunt proprietarii câinilor, ci educatoarea micuțului. Mai mult, femeia e obligată la plata unor daune substanțiale.

În ianuarie 2012, fiul familiei Doboşan din comuna Checea ( județul Timiș) a fost desfigurat de şase câini. Potrivit medicilor, animalele au rupt bucăţi întregi din corpul lui, din zona toracelui şi a planşeului perineal. Practic, animalele hămesite i-au smuls copilului  organele genitale și le-au mâncat.  ”Nu se poate descrie în cuvinte cât este de mutilate”, a explicat unul dintre medici, la momentul respectiv. Printr-o minune copilul a supraviețuit.

Băieţelul a plecat singur de la grădiniţă, a ajuns în zona fostului CAP  din comună şi a pătruns în curtea acestuia, printr-o spărtură în gard. Acolo a fost atacat de câinii de pază.

Nicolae Ştefan, proprietarul fostului CAP, susţinea, atunci, că în mod normal copilul nu ar fi putut intra în curte, dacă hoţii nu ar fi furat aproape 100 de metri de gard, ca să îl ducă la fier vechi. Primarul localității se scuza și el că nu poate omorî câinii, pentru că sunt pe o proprietate privată, și că au fost aduși acolo pentru a proteja locul de hoți.

Procurorii care au deschis ancheta penală sau îndreptat exclusive împotriva educatoarei copilului, pe motiv că din vina acesteia exclusiv copilul a fost la un pas de moarte. Judecătoria Timișoara a dat, ieri, sentința în dosarul penal în care procurorii au trimis-o în judecată pe educatoarea Violeta Simionescu de la grădinița din Checea. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara au trimis-o în judecată pe educatoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă deoarece ”nu şi-a îndeplinit obligaţia de supraveghere a părţii vătămate D.B.G., ceea ce a determinat părăsirea grădiniţei de către aceasta şi pătrunderea, fără drept, pe o proprietate privată protejată de câini, unde a fost atacat de aceştia”, după cum se menționează în rechizitoriu.

Judecătoria Timişoara a găsit-o vinovată pe educatoare. Instanța a condamnat-o pe  Violeta Simionescu la un an de închisoare cu suspdendare şi un termen de încercare de trei ani, plus plata, în solidar cu şcoala din Checea în cadrul căreia funcționează grădinița, la plata a 2.000 euro despăbiri materiale şi a 200.000 de euro despăgubiri morale. Familia victimei este nemulțumită de rezultat. Avocatul acesteia susține că sentința va fi atacată pe motiv că despăgubirile nu acoperă costurile tuturor operaţiilor la care băiatul a fost şi va mai fi supus în străinătate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: