UPDATE. Prezent la Tribunal, Irinel Columbeanu a continuat atacurile la adresa fostei soții, susținând că aceasta este o mamă denaturată.
Cei doi foși soți sunt nemulțumiți de deciziile date de Judecătoria Buftea. În iunie 2011, magistrații ilfoveni au decis ca fiica acestora, Irina, să rămână cu tatăl ei, Irinel Columbeanu, până la terminarea procesului de divorț. În urma deciziei, Monica Columbeani va trebui să-i plătească lui Irinel pensie alimentară de 1.000 de lei pe lună pentru creşterea Irinei. Totodată, Monica va avea voie să o ia pe fetiţă în a doua şi a patra săptămână din lună şi în perioada de vacanţă (20 iunie – 20 august), atât în România, cât şi în străinătate.
Divorțul, despărțire de comun acord Judecătoria
 Buftea a luat în discuţie, tot în iunie 2011, dosarul de divorţ dintre Monica şi Irinel Columbeanu. Astfel, instanţa a luat act de poziţia exprimată de ambele părţi privind despărţirea de comun acord, sentinţa fiind irevocabilă. Astfel, Monica a revenit la numele Gabor, avut înaintea căsătoriei. În ceea ce priveeşte partajul bunurilor, instanţa a dispus disjungerea şi judecarea într-un nou dosar pe rolul Judecătoriei Buftea. Monica Columbeanu a declarat, într-o scrisoare remisă presei, în 14 iunie, că orice bun care îi va fi atribuit după finalizarea procesului de partaj intenţionează să îl doneze orfelinatelor, spitalelor şi celor care sprijină oamenii străzii, dar şi să îşi plătească avocaţii.