Guvernul Orban va primi voturile celor 30 de parlamentari UDMR, a anunțat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la RFI.ro.

Potrivit președintelui UDMR, parlamentarii vor fi prezenți în sală , la ședința de luni  plenului reunit, dar a precizat că miniștrii care au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ar trebui schimbați de premierul desemnat,  anunță romaniatv.net.

Kelemen Hunor a declarat că dacă luni nu va exista cvorum la şedinţa de învestire a Guvernului Orban, votul se poate relua în altă zi.

„Nu se întâmplă nimic, se reprogramează şedinţa celor două Camere. Constituţia nu a prevăzut o astfel de situaţie. Dacă nu este cvorum, nu se poate ţine şedinţa, se reprogramează şedinţa (…). Nu îmi dau seama dacă se va ajunge la CCR. Sunt convins că dacă astăzi nu e cvorum, peste o săptămână se va reprograma votul, la un moment dat va există cvorum, azi, săptămâna viitoare, peste două săptămâni. Din punctul meu de vedere, e bine să se întâmple cât mai repede”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Potrivit liderului UDMR, cei trei miniştri respinşi de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit schimbați de premierul Ludovic Orban. „Eu i-aş fi retras pe toţi trei, dacă aş fi fost în locul lui Ludovic Orban. Dacă vrei să respecţi Parlamentul, indiferent cât de politic sau nepolitic a fost un vot, trebuie să faci o schimbare, să faci o nouă nominalizare”.

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban.