Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie-bombă în cazul Cămătaru. Judecătorii au luat hotărârea. Cum va fi judecat Albert
Decizie-bombă în cazul Cămătaru. Judecătorii au luat hotărârea. Cum va fi judecat Albert

Decizie-bombă în cazul Cămătaru. Judecătorii au luat hotărârea. Cum va fi judecat Albert

După câteva zile petrecute în arest preventiv, Albert Balint, fiului temutului interlop Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, va fi eliberat și judecat în stare de libertate.

Albert Balint a fost arestat la finalul lunii decembrie 2019, mai exact în data de 28 decembrie 2019, sub acuzația de conducerea unui autoturism sub influența drogurilor. În timp foarte scurt, procurorii de la Parchetul Slatina au decis trimiterea în judecată a tânărului, care se afla în stare de arest, instanța competentă fiind Judecătoria Slatina.

La verificarea legalității mandatului de arestare, procedură impusă de Codul de Procedură Penală, judecătorul a decis să păstreze starea de arest pentru încă 60 de zile. Împotriva acestei decizii, Albert Balint a depus apel, care s-a judecat la Tribunalul Olt. Decizia judecătorilor a fost de a-l pune în libertate pe Albert Balint, iar procesul să continue cu acesta în stare de libertate. ”Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat BALINT ALBERT- FLORIAN, arestat preventiv în CRAP – IPJ Olt, împotriva încheierii nr. 39 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina la data de 10.01.2020 în dosarul nr. 107/311/2020/a1.1, desfiinţează hotărârea contestată şi rejudecând: În baza art. 242 alin. 2 Cpp dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Balint Albert- Florian cu măsura preventivă a controlului judiciar pe durata a 60 de zile, începând cu data de 16.01.2020, până la data de 15.03.2020 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Balint Albert- Florian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 28 din data de 28.12.2019 emis de Judecătoria Slatina”, au dispus magistrații.

Albert Balint a fost prins de polițiștii din Olt, în timp ce conducea pe DN 65, cu permisul de conducere suspendat și sub influența drogurilor.