Ionuț Stroe anunță că vrea să schimbe gazonul pe cel mai mare stadion al țării. Pentru asta, în 28 martie se pune lacătul pe Arena Națională, informează Digi Sport.

Dacă nimic nu intervine, ultimul meci pe acest stadion va avea loc 19 sau 20 martie, în Liga 1 și numai dacă FCSB joacă pe teren propriu. În weekendul 27, 28, 29 martie, Arena Națională va fi folosită pentru acțiunea „Trophy Tour”, în cadrul căreia trofeul decernat câștigătoarei Campionatului European va adus la București și prezentat microbiștilor. Una dintre acțiuni va avea loc la Arena Națională.

„Arena Națională beneficiază de expertiza a doi reprezentanți UEFA. Misiunile de inspectare a UEFA s-au terminat, ultima a fost pe 15 ianuarie. Vom avea gazon de cea mai bună calitate, gazon hibrid. Se schimbă gazonul și ne trebuie o perioadă de acomodare. La finalul lui martie vom întrerupe competițiile pentru a avea un gazon de cea mai bună calitate”, dă asigurări ministrul Stroe.

Este pentru a zecea oară când gazonul de pe Arena Națională se schimbă. Din câte se pare, noul gazon va fi montat la presiunile UEFA, care nu acceptă ca meciurile de la Euro 2020 să se joace pe terenuri proaste.

România va găzdui patru partide de la turneul final, trei în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Te-ar putea interesa și: