Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia Ministerului Sănătății în privința epidemiei va fi luată mâine! Campania de vaccinare nu se oprește
Decizia Ministerului Sănătății în privința epidemiei va fi luată mâine! Campania de vaccinare nu se oprește

Decizia Ministerului Sănătății în privința epidemiei va fi luată mâine! Campania de vaccinare nu se oprește

S-au înregistrat 39 de decese până în acest moment, morți survenite din cauza complicațiilor produse de virusul gripal. Ministrul Sorina Pintea a intervenit, duminică, și a explicat cetățenilor etapele ce vor urma.

Având în vedere că s-au terminat cele trei săptămâni în care numărul cazurilor diagnosticate cu virus gripal tip A sau B au depășit estimările specialiștilor, de marți, Ministerul Sănătății va declara stare de epidemie gripală. Măsurile care vor fi luate sunt „niciuna!”, spune ministrul. „Școlile nu vor avea suspendată activitatea dacă se declară epidemie. Decizia de a se închide o instituție de învățământ pe o perioadă scurtă de timp o iau cei de la DSP, în funcție de numărul de cazuri prezente întro clasă sau în școală”, a mai spus Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul a răspuns și la întrebarea de pe buzele tutror: Mai are rost să ne vaccinăm antigripal în aceste momente? „Da! Oamenii încă se mai pot vaccina, nu este prea târziu”, a conchis ministrul.