De dragul aventurii, o mamă şi-a pus copilul în pericol: Alpinism cu fetiţa de doi ani în spate

De dragul aventurii, o mamă şi-a pus copilul în pericol: Alpinism cu fetiţa de doi ani în spate

O tânără de 26 de ani din Marea Britanie a stârnit reacţii controversate, în urma unei fotografii în care este surprinsă în timp ce se căţăra pe un versant abrupt, cu fetiţa de numai doi ani. Menna Pritchard este o tânără studentă, în vârstă de 26 de ani, care-şi creşte singură fetiţa, Ffion.

Fotografia care a atras reacţii o arată pe mămică în timp ce face alpinism. Fetiţa este prinsă de spatele mămicii, într-un echipament special, dar nu poartă cască de protecţie, relatează ediţia de astăzi a publicaţiei dailymail.co.uk.

"Unii spun că îmi asum mai multe riscuri decât e necesar, dar sunt mereu atentă la siguranţă. Nu aş face niciodată ceva dacă aş considera că Ffion ar fi în pericol", a mai spus Menna Pritchard, care se pregăteşte să-şi dea licenţa în domeniul educaţiei în aer liber.

Pasionată de sport, studenta lucrează şi ca instructor pentru activităţi în aer liber. "Alpinismul, caiacul şi canoea sunt destul de noi pentru mine. Le experimentez de aproape doi ani, dar mă simt în elementul meu atunci când practic aceste activităţi. Ideea este că este distractiv şi interesant şi pentru Ffion şi sper că o pot inspira, oferindu-i acces la toate aceste activităţi în aer liber. Încă de când s-a născut, am mers cu ea în mici excursii la mare şi în drumeţii pe munte". Când avea numai patru luni, Ffion a ajuns pe Pen y Fan, cel mai înalt vârf din sud-estul Marii Britanii. "A dormit aproape întreaga drumeţie. Atunci a mers într-un port-bebe şi a fost în siguranţă. Siguranţa este, întotdeauna, cea mai importantă", a mai spus Menna Pritchard.

Ne puteți urmări și pe Google News