Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce au atât de mult succes afacerile online?
De ce au atât de mult succes afacerile online?

De ce au atât de mult succes afacerile online?

Consumatorii își schimbă modul în care interacționează cu mărcile și, ca urmare a schimbării comportamentului consumatorilor, este important ca întreprinderile să se adapteze. Acesta este și motivul pentru care atât de multe companii își crează o prezență în lumea digitală online.

O afacere online este o afacere care poate ajunge oriunde în lume, prin valorificarea puterii nelimitate a internetului. Poate deschide ușile către un segment complet nou de marketing și îți poate promova produsul la un cost minim.

Cu doar câțiva ani în urmă, companiile tradiționale dominau industria de retail. Acum, companii uriașe precum Alibaba și Amazon au cucerit cu succes piața de retail online. Cu toate acestea, pentru a avea succes în industria afacerilor online, nu este necesar să conduci o corporație masivă ca acestea. Multe întreprinderi mici au reușit să-și exploateze cota de profit de pe piețele online. De fapt, ultimele tendințe arată că creșterea pieței de comerț electronic în următorii ani va veni de la întreprinderile mici și mijlocii.

Comerțul electronic crește rapid și mai mulți proprietari de afaceri profită acum de această oportunitate pentru a-și dezvolta afacerea online. Cu toate acestea, nu mulți antreprenori sunt conștienți de beneficiile pe care afacerile online le pot aduce operațiunilor lor.

Ce tip de afaceri au succes online?

Aproape că nu există limită la ceea ce poți face online. Internetul face posibil să accesezi rapid informații, să comunici cu oameni din întreaga lume, să faci cumpărături de acasă, să asculți muzică, să vizionezi videoclipuri și multe, multe altele. Jocurile sunt cele care au profitat cel mai mult de evoluția tehnologiei și de lumea digitală. Jocurile video au devenit din ce în ce mai complexe, fiind printre primele care au îmbrățișat tehnologia VR – bineînțeles, toate jocurile de succes sunt prezente online și se pot juca în rețea. De asemenea și industria media s-a mutat online – putem viziona filme și emisiuni TV oricând dorim și oriunde ne aflăm datorită accesului la diverse servicii de streaming, care oferă o abundență de conținut contra unei sume modice. Marele avantaj al acestor servicii de streaming este faptul că poți pune pauză sau derula oricând programul preferat. Sau pur și simplu putem naviga pe internet pentru a găsi locuri noi de unde putem consuma conținut gratuit. Astăzi avem chiar și cărți online și librării virtuale, de unde putem downloada cărți audio și cărți electronice. Ca să nu mai vorbim despre miile de portaluri de știri pe internet, care sunt actualizate în mod constant.

În ziua de azi orice tip de afacere poate avea succes online. Totul stă în modul de prezentare și de promovare a produsului, indiferent că este vorba despre pantofi, sau despre becuri. Și nu doar produsele se comercializează digital, ci chiar și serviciile sau arta au succes online. Cei talentați în fotografie, ar putea cu ușurință să își transforme pasiunea într-un venit stabil. Site-urile cu fotografii de stoc, cum ar fi Shutterstock și iStock, îți vor oferi un comision pentru fotografiile pe care le vinzi, așa că, dacă te simți confortabil să îți împărtășești obiectivul cu milioane de alți oameni, aceasta este o modalitate ușoară și convenabilă de a îți finanța libertatea. Mai simplu spus: Poți vinde orice pe internet.

Care sunt avantajele unei afaceri online?

Prezența ta online îți poate ajuta afacerea să se conecteze cu publicul său la nivel global. Pentru că, în toate acele locuri în care magazinul tău fizic nu poate ajunge, site-ul tău online poate.

Există momente în care clienții ar putea dori să îți viziteze mai întâi site-ul, să arunce o privire la serviciile, produsele și recenziile tale, înainte de a vizita magazinul fizic. Dacă nu ai o prezență online, riști să pierzi potențiali clienți noi.

Mutarea afacerii online nu necesită niciun fel de depozit, inventar, vehicule de transport sau personal. Schimbarea este atât de lină, încât tot ce trebuie să faci este să vinzi același produs pe care îl vinzi în magazinul tău offline, unei baze mai largi de clienți.

Cu ajutorul unei afaceri online, poți pur și simplu să trimiți produse direct clienților, prin intermediul furnizorilor. Aceasta înseamnă că nu este necesar să ai propriul inventar pentru a opera o afacere online. În plus, livrarea directă a produselor de la furnizori către clienți reduce și timpul de expediere.

Fără internet, este foarte greu pentru o afacere să fie deschisă 27/7. Cu ajutorul unui site online, le oferi posibilitatea clienților de a te vizita și de a-ți vedea produsele, în orice moment, din orice colț al lumii. De asemenea, pot plasa comenzi din confortul propriei case, la orice oră.

Concluzia este că, fără o prezență online, afacerea ta riscă să piardă mulți clienți. Singurele lucruri în care trebuie să investești când te muți în online sunt website-ul și promovarea. Dar aceste investiții sunt minime și, în majoritatea cazurilor, se plătesc singure în doar câteva luni.