De 1 iunie: personaje de poveste, jocuri şi ateliere pentru copii

De 1 iunie: personaje de poveste, jocuri şi ateliere pentru copii

Ziua Internaţională a Copilului le aduce celor mici surprize cât e ziua de lungă: vizite la muzee, filme cu eroii preferaţi, întâlniri cu vedete şi piese de teatru.

Centre comerciale, parcuri şi alte spaţii publice se transformă în locuri de joacă pentru copiii care vor să sărbătorească ziua lor într-un mod special. De la ore de educaţie rutieră şi până la întâlniri surpriză cu personajele favorite din desene animate, aceste evenimente se întrec în atragerea a cât mai mulţi copii.

Chiar dacă petrecerea a început încă de duminică, cele mai multe pregătiri, atât în ţară, cât şi în Bucureşti, s-au făcut pentru ziua oficială.

Distracţia începe de la 10.00

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită şi în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, de la ora 10.00. Micuţii îşi încep ziua cu o oră de educaţie rutieră, la finalul căreia vor primi diplome şi premii în funcţie de cunoştinţele acumulate.

Copiii pasionaţi de şah pot participa, de la ora 10.30, la un simultan de şah, iar de la ora 13.00 se pot înscrie la atelierele de creaţie în aer liber. De la ora 15.00, ei pot răsfoi reviste şi cărţi de colorat la cele cinci măsuţe de poveste amenajate pe aleea principală a parcului.

Clovnii se mută în parc

Primăria Sectorului 4 organizează o zi de neuitat şi pentru copiii din centrele de zi şi de plasament din zonă. Astăzi, sărbătoarea celor de la Adăpostul de Noapte şi Zi pentru Copiii Străzii se mută în Parcul Tineretului, unde voluntarii Fundaţiei Pact vor avea grijă să îi distreze. Trupe de actori şi clovni vor veni în vizită la cei de la Complexul "Sfântul Vasile". Copiii vor primi, la finalul serbării, dulciuri şi jucării în dar.

Nici cei de la Complexul de servicii sociale "Sfânta Maria" nu sunt ocoliţi de binefăcători. Părinţii responsabili sunt invitaţi de reprezentanţii "Magiunului de prune Topoloveni" să împărtăşească celor mici poveşti despre cum îşi răsfaţă copiii cu dulciuri sănătoase. Sărbătoriţii de la centru se bucură de clovni, baloane, confetti, face painting, dulciuri sănătoase şi jucării, toate pregătite numai pentru ei.

Schimb de jucării, la Muzeu

De 1 iunie, cei mici pot merge şi la târgul organizat de Muzeul Ţăranului Român (MŢR), de unde pot lua jucării aduse la schimb, vândute de alţi copii sau făcute de tineri artişti şi studenţi. Începând cu ora 10.00, ei vor participa la ateliere, concursuri şi se vor putea înfrupta din turta dulce şi prăjiturele de la târg.

De la ora 11.00, trupa de teatru de copii a atelierului de teatru de la MŢR, coordonată de Beatrice Iordan, va susţine piesa "File de poveste", o combinaţie de teatru de păpuşi, actorie şi teatru de umbre. Petrecerea copiilor de la muzeu se încheie la ora 18.00.

La film

17 copii ai Centrului de Plasament Mogoşoaia vor avea parte de o zi specială la Cinema City din centrul comercial AFI Palace. Acolo vor viziona filmul 3D IMAX "Staţia Spaţială" şi se vor întâlni cu vedete autohtone ca Alex Velea, Valentina Pelinel, Dana Săvuică, Cristina Spătar, Claudia sau Adina (Heaven).

Reprezentanţii Grupului Medical Romgermed au pregătit pentru copiii de la centru, beneficiari ai Fundaţiei "The Door România", şi multe alte surprize şi cadouri de 1 iunie.

Întâlnire cu Scooby-Doo

Tot de ziua lor, copiii au parte de o întâlnire specială cu cele mai îndrăgite personaje de pe Cartoon Network. Flapjack, Chowder, Ben 10 şi Scooby- Doo vor fi prezenţi la petrecerea organizată pentru cei mici la centru comercial de pe Şos. Vitan Bârzeşti, Vitantis Shopping Center.

Pe lângă fotografii cu eroii preferaţi, copiiii pot participa şi la momente de magie interactivă.

Prezentare de modă

O prezentare de modă pentru copii, găzduită de M’ora Champagne Bar şi prezentată de Wilmark, începe la ora 19.00. Evenimetul este unul caritabil, suma de bani strânsă fiind donată Kassandrei Rotariu, fiica adoptivă a fostului fotbalist Iosif Rotariu. Familia Kassandrei trebuie să strângă 100.000 de euro, necesari pentru operaţiile fetei.

Modelele vor prezenta rochii "Hey Princess", care vor fi licitate după paradă, atunci când copiii prezenţi au parte şi de un program de joacă şi bodypainting. Ziua copiilor continuă până în weekend, când postul de radio Itsy Bitsy organizează în parcul Alexandru Ioan Cuza, din Bucureşti, "Regatul Copilăriei Itsy Bitsy". Persoanje ca Itsy şi Bitsy, Aranburu, Piticul sau Albă ca Zăpada îi aşteaptă pe cei mici. Ei pot veni costumaţi în eroi de poveste ca să arate ce puteri speciale au. "Un copil poate oricând să înveţe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce îşi doreşte." PAULO COELHO, scriitor

1 IUNIE ÎN ŢARĂ

Super petrecere în Timişoara

De la ora 16.00, toţi prichindeii sunt aşteptaţi la Iulius Mall pentru a-şi sărbători ziua într-o atmosferă de poveste. Cei mici vor avea parte de sesiuni de facepaiting, clovnii le vor modela, la cerere, animăluţele preferate din baloane multicolore, iar animatorii îi aşteaptă cu concursuri şi ateliere de creaţie. Tot azi, în Food Court Almondo va fi o defilare de modă cu haine din cunoscutele magazine pentru copii - Bambino & Coccodrillo, Bebeloo, Kiddy Store, Picioru Gras şi Sprider. Vor urma cântece şi demonstraţii de dansuri. De la ora 18.00 va fi prezentată şi o piesă de teatru de păpuşi: "Pădurea fermecată".

Părinţii care vor să îşi distreze copiii în aer liber, îi pot duce la Grădina Zoologică. Aceasta sărbătoreşte un an de la redeschidere. La ora 10,00 va avea loc Parada Mascotelor, un eveniment organizat de Primărie şi Piti Show – Radio Timişoara.

Surpriză

Astăzi, 1 iunie, ziarul "Evenimentul zilei" se distribuie şi împreună cu cartea pentru copii "Desenează frumos lumea din jur". Preţ special 14,9 lei (ziar+carte)

Ne puteți urmări și pe Google News