DAVID CAMERON admite: Afluxul de imigranți români și bulgari a fost REZONABIL până acum

DAVID CAMERON admite: Afluxul de imigranți români și bulgari a fost REZONABIL până acum

Afluxul românilor și bulgarilor a fost rezonabil, susține premierul britanic David Cameron, refuzând cererile conservatorilor de a introduce noi bariere în calea lucrătorilor din aceste două țări.

Prim-ministrul de la Londra trebuie să facă față rebelilor din partid, care vor să introducă noi restricții pentru muncitori din statele est-europene.

Nivelele imigrației din România și Bulgaria au fost „rezonabile” de la începutul anului până acum, a spus David Cameron. Este primul verdict dat asupra numărului celor sosițin din România și Bulgaria, premierul sugerând că politicile impuse de coaliției au prevenit un aflux masiv din estul Europei.

Cameron le-a explicat conservatorilor, potrivit Daily Mail, că nu se pot lua noi măsuri pentru a stăvili sosirea imigranților din UE, conform regulilor europene, acceptate anterior de guvernul laburist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parlamentarul conservator Nigel Mills a spus clar, ieri, că va forța un vot în Parlament pentru înăsprirea legislației în domeniul imigrației. El vrea ca acele controale de tranziție care se aplicau imigranților români și bulgari și care au fost eliminate  de la 1 ianuarie, să fie reintroduse. Dar Cameron a insistat că nu se mai poate face nimic în ceea ce-i privește pe muncitorii din cele două țări. „Am făcut tot ceea ce se putea face, conform cu regulile pe care le-a acceptat fostul guvern”. Oficialul a subliniat că atunci când el a devenit premier, coaliția de guvernământ a extins perioada controalelor pe piața muncii de la 5 la 7 ani. „Acei 7 ani au trecut și nu avem voie, potrivit regulamentelor actuale, să extindem această perioadă de tranziție. Până acum, însă, de la 1 ianuarie, am observat nivele rezonabile ale imigrației și sper să putem face progrese cu legea imigrației”, a spus el. În urmă cu două săptămâni, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a sugerat că mai puțin de 25 de români au intrat în Marea Briatnie de la 1 ianuarie, precizează sursa citată. Biroul premierului britanic, Downing Street, insistă că David Cameron și secretarul pentru Interne, Theresa May, sunt deciși să promoveze legea imigrației, pentru a o trece prin Parlament, chiar dacă riscă o altă revoltă a conservatorilor.

Legea (Immigration Bill) va introduce „controale mult mai sensibile ale imigrației” și va încerca să oprească revolta colegilor din Partidul Conservator sugerând că ar putea fi introduse noi limite, în viitor. „Cred că atunci când se vor alătura noi state Uniunii Europene, ar trebui să fim capabili și să avem voie să luăm în considerare o perioadă mai lungă de tranziție și ar trebui să punem această întrebare: este corect să ridicăm controalele tranziționale înainte ca aceste țări să ajungă la un nivel al veniturilor pe cap de locuitor apropiat de restul Europei?”, a precizat el.