Evenimentul Zilei > Actualitate > Datoriile RADET, plătite de bucureşteni
Datoriile RADET, plătite de bucureşteni

Datoriile RADET, plătite de bucureşteni

RADET nu are bani pentru rambursarea creditelor în valoare de 45 de milioane de euro contractate în intervalul 1997-1998 pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

Astfel, o parte din împrumuturile luate de Regia Autonomă pentru Distribuţia Energiei Termice (RADET) vor fi rambursate de Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit unui proiect de lege avizat în şedinţa de Guvern de astăzi.

„Este vorba de credite angajate în anii 1997-1998, pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Bucureşti. Creditele au fost integral utilizate, iar restituirea creditelor s-a făcut parţial până în acest moment din bugetul RADET. RADET nu are în acest moment capacitatea de rambursare şi primăria preia obligaţia de rambursare. Se modifică practic plătitorul contului de credit”, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, în şedinţa de guvern, notează capital.ro.

45 de milioane pentru ţevi

Proiectul de lege ratifică două amendamente din acordurile de finanţare încheiate de România cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), privind finanţarea proiectului de reabilitare şi modernizare a sistemului de termoficare din municipiul Bucureşti.

În baza acestor acorduri, RADET a primit 45 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: