Liderul Dinamo a pierdut fără drept de apel, luni seară, chiar în "Groapă", derby-ul cu rivala Steaua, scor 1-3. A fost exact scorul prevestit de Cristi Borcea, numai că învingătoarea a fost alta.
Nimeni n-a nimerit pronosticurile înaintea marelui joc, deşi "câinii" aveau toate argumentele pentru un nou succes – poziţia de lider, atacul devastator, cea mai bună apărare, tradiţia ultimilor ani.
Singurul dinamovist care a mers pe o victorie a oaspeţilor a fost Dănuţ Lupu, care a spus, cu puţin timp înainte de partidă, că "în cinci ani nu mi-a fost aşa frică de Steaua ca acum. Are un lot mai bun, mi-e teamă de o surpriză".
"Eram sigur că Dinamo nu o ia în serios"
"Numai mie mi-a ieşit pronosticul. Nu pot să spun că Dinamo a fost «umflată» în acest sezon, că nu-şi merită poziţia. De ce am mizat pe Steaua? M-am bazat pe diferenţa de puncte. Eram sigur că Dinamo nu o ia în serios. Plus că am văzut ultimele meciuri. Steaua a jucat la Schalke mult mai bine decât a făcut- o Dinamo cu Sibiul şi cu Mioveniul. Au bătut, dar au fost victorii chinuite", a declarat ieri, pentru EVZ, fostul mare mijlocaş.
"Toată lumea a zis că steliştii au alergat mai bine, deşi au avut un meci în plus cu câteva zile înainte. Dar altfel alergi când conduci. Golul al doilea i-a terminat pe dinamovişti . La 2-1 mi-a plăcut cum a jucat Steaua, a ştiut să ţină de minge, n-a evoluat cum o fac de obicei echipele româneşti, care dau «bufa-bufa», aruncă mingea în faţă sau în aut", a completat gălăţeanul.
"Ce derby e între locul patru şi locul şase?"
Dănuţ Lupu şi-a îndreptat apoi tirul asupra tehnicianului dinamovist. "Ciobi a greşit schimbările, a băgat patru atacanţi pe final. N-au mai construit nimic, au dat «lunga» pe vârfuri. Cu pasele lungi au terminat şi anul trecut pe locul şase. În prima repriză au jucat slab, în a doua, Dinamo n-a mai jucat nimic. A fost cel mai slab joc al lui Dinamo în acest sezon. Mai bine pierdeau cu Sibiul, nu acum", şi-a continuat Lupu tirada.
"L-am auzit şi pe Lupescu cum zicea că ăsta e singurul derby. Ce derby mai e ăsta între locul patru şi locul şase de anul trecut? Derby-uri sunt meciurile contra campioanei. Hai să vă mai zic ceva! Suporterii dinamovişti sunt învăţaţi cu succesele. De ce să mai vină la stadion, dacă de cinci ani au tot bătut-o pe Steaua, dar tot la ea se uită la meciurile din cupele europene? Dacă te duci la o piesă de teatru şi nu-ţi place, nu te mai duci şi a doua oară. Acum, că au şi pierdut cu Steaua, la ce să mai vină lumea?", a încheiat furibund Dănuţ Lupu.
Liviu Ciobotariu a fost atacat şi de fostul impresar Ioan Becali, care este deranjat de faptul că Marius Alexe, protejatul său, nu joacă mai mult: "Ciobotariu nu trebuie să se ferească să se uite la penalty-uri. E o chestie pe care rar am văzut-o. A arătat lipsă de personalitate. El a format această echipă pe jucători mai în vârstă şi îi e frică să-i schimbe. Face doar ce zic câţiva jucători mai bătrâni din echipă. El nu mai trebuie să fie influenţat atât de mult de Marius Niculae, Dănciulescu sau Cătălin Munteanu".
"Ciobotariu nu trebuie să se ferească să se uite la penalty-uri. A arătat lipsă de personalitate. Face numai ce îi zic câţiva bătrâni din echipă.”
IOAN BECALI, fost impresar

ILIE STAN RECUNOAŞTE CĂ-I DĂ RAPORTUL LUI GIGI:
"Mereu vorbim înainte de meciuri!"
OBEDIENT. Ilie Stan, un subaltern aliniat în faţa şefului
Ilie Stan n-are nicio problemă în a recunoaşte că se consultă cu Gigi Becali. Patronul a dezvăluit după meciul din "Groapă" că tehnicianul i-a cerut acceptul să-l folosească pe atacantul Ştefan Nikolici titular.

"Mereu vorbim înainte de meciuri. Mă întreabă cu cine joc. I-am spus că îl bag pe Nikolici în locul lui Mihai Costea, fiindcă aveam nevoie de forţă şi de agresivitate în atac. Mia zis: «Faci cum vrei tu!». Atât", ne-a declarat ieri Ilie Stan. Antrenorul steliştilor a radiat de fericire după cel mai important succes din cariera de tehnician. După meci, în euforia succesului, "Iliesta" a luat-o pe urmele lui Constantin Dănilescu, spunând că fericit că a bătut-o pe… Steaua!
"Mă bucuram în somn"
"E cel mai important succes din cariera mea deoarece am bătut- o pe Dinamo, fiindcă a fost primul succes pe terenul rivalei după şapte ani, dar şi pentru că ne-am apropiat de primul loc, am schimbat soarta campionatului când toată lumea zicea că Dinamo, Rapid şi CFR Cluj s-au desprins. Am dormit agitat, mă bucuram în somn, mă mai trezeam şi nu-mi venea să cred. Dar gata! Acum e important să ştim cum să gestionăm acest succes. Dacă nu vom continua cu rezultate bune, o să avem iar probleme", ne-a mai declarat buzoianul.
Mihai Stoica, fostul manager general al "roş-albaştrilor", cel mai aprig contestatar al antrenorului din comuna Pogoanele, a făcut ieri o plecăciune în faţa acestuia.
"Este şi victoria lui Ilie Stan, fiindcă a făcut trei schimbări faţă de meciul cu Schalke, iar acestea s-au dovedit câştigătoare. Merită subliniată evoluţia lui Nikolici", a spus ieri Stoica.
Novak Martinovici a fost bănuit că s-a dat "lovit"
"N-am niciun răspuns pentru ce zice Meme, nici dacă mă atacă, nici dacă mă laudă. E treaba lui. Eu ştiu că toţi colaboratorii mei sunt profesionişti desăvârşiţi", a completat "Iliesta".
Gigi Becali a mai dezvăluit ieri că Novak Martinovici a fost bănuit că s-a dat "lovit", după ce a aflat că titular urma să fie nigerianul Ifeanyi Emeghara.
"Martinovici m-a aşteptat pe hol (n.r. – luni) şi mi-a zis că vrea să vorbim. Eu eram în febra meciului şi i-am zis că discutăm la palat. Ilie Stan hotărâse să joace titular cu Emeghara. Martinovici, când a văzut că este «rezervă», a zis că îl doare piciorul. Ilie Stan i-a zis aşa: «Te doare piciorul, du-te acasă, ce rost are să mai stai?». Normal că s-a dat lovit Martinovici. Ce, iam angajat eu titulari pe Martinovici sau pe fraţii Costea? V-am spus ce s-a întâmplat", a dat din casă, ca de obicei, Gigi Becali. Peste puţine momente, Gigi a lămurit situaţia: "Ilie Stan a crezut că Martinovici se dă lovit. Din câte am înţeles, doctorul a confirmat că are întindere. Înseamnă că e onest, l-am iertat".
"N-am avut niciun conflict cu Martinovici. Doctorul mi-a spus că are întindere şi nu l-am ţinut nici rezervă ca să nu riscăm", a precizat Stan.
BURSA TRANSFERURILOR
Florin Costea, la Vaslui, la schimb cu Sânmărtean?
STAR. Lucian Sânmărtean este cel mai bun jucător din Liga I FOTO: CODRIN PRISECARU
Gigi Becali s-a lăudat că, din iarnă, îi va aduce la echipă pe vasluienii Wesley, Sânmărtean şi Milanov, scopul fiind atacarea titlului. Adrian Porumboiu, patronul "galben-verzilor", a negat că Gigi i-ar fi virat deja o parte din bani, dar aprobă discuţia cu Becali.
"Gigi mai glumeşte. Nu e înţelept să vorbim acum despre mişcări de jucători. Cum se simt fotbaliştii Stelei dacă află că trebuie să vină alţi trei-patru de la Vaslui? Trebuie să ne calificăm în primăvara europeană, vreau să mergem mai departe şi noi, şi Steaua. În acest caz, clar nu mai facem transferuri", ne-a declarat ieri Adrian Porumboiu.
"A fost o discuţie. Cine termină mai bine anul în campionat şi cine se califică mai departe în Liga Europa, acela poate să ia câţiva jucători de la cealaltă echipă. Înţelegerea e valabilă în ambele sensuri. Sunt destui care îmi plac de la Steaua, dar nu dau nume, nu e normal", a detaliat Porumboiu.
Lucian Sânmărtean ne-a precizat ieri că n-a discutat cu nimeni despre un posibil transfer la Steaua. "Eu de abia mi-am prelungit contractul cu FC Vaslui şi acum văd că se spune că patronii s-au înţeles. Eu nu ştiu nimic. Sunt surprins. Sunt discuţii la alt nivel, dar trebuie să ne dăm şi noi acordul. Mă flatează că mă vrea Steaua, dar ei m-au mai vrut şi acum doi ani, şi acum un an. M-au vrut mereu, dar, dacă mă doreau cu adevărat, mă luau", nea spus ieri Sânmărtean.
Hizo: "Tragem perdeaua?"
Viorel Hizo, tehnicianul moldovenilor, a luat foc după ce a auzit că şi-ar putea pierde trei jucători de bază: "Cum să dăm cel mai bun fundaş dreapta, cel mai bun conducător de joc şi cel mai bun finalizator din campionatul României? Ce, s-a întâlnit hoţul cu prostul? Noi ce facem la Vaslui? Tragem perdeaua?".
Gigi Becali a mai spus aseară că în iarnă îl va da pe Florin Costea. Ştiut fiind faptul că Porumboiu l-a mai dorit la Vaslui, nu e exclus să fie folosit ca monedă de schimb pentru genialul Lucian Sânmărtean.
Citiţi şi:

  • Hizo: “Cum să-l dăm pe Sânmărtean la Steaua? Noi ce facem? Tragem perdeaua?”
  • Povestea stelistului care a umilit-o pe Dinamo: cariera lui Raul Rusescu a depins de 10 lei!
  • Borcea a avut dreptate: a fost 3-1!
  • S-a dezumflat Dinamo! “Câinii” – lei cu cei mici, mieluşei cu granzii Capitalei
  • Steliştii le-au mai tăiat aseară din nas "câinilor roşii". "Am fost surprinşi de jocul bun al Stelei"