Daniel Radcliffe suferă de sindromul copilului neîndemânatic

Daniel Radcliffe suferă de sindromul copilului neîndemânatic

Celebru pentru rolul din seria de succes "Harry Potter", Daniel Radcliffe a dezvăluit, recent, că suferă de dispraxie, o boală numită şi sindromul copilului neîndemânatic, caracterizată prin tulburări de dezvoltare a coordonării motorii, potrivit thisislondon.co.uk, preluat de Mediafax.

Actorul a făcut această mărturisire în cadrul unui interviu legat de debutul său pe Broadway, în producţia "Equus", precizând că s-a văzut obligat să devină actor din cauza faptului că boala nu îi permitea să aibă rezultate bune la şcoală.

Daniel Radcliffe a declarat că şi-a dorit să devină actor încă de la vârsta de cinci ani, însă mama acestuia s-a împotrivit. În cele din urmă aceasta l-a lăsat să participe la preselecţia pentru o versiune a postului BBC a filmului "David Copperfield" pentru că avea nevoie de mai multă încredere în sine.

Purtătorul de cuvânt al actorului a confirmat: "Da, Daniel suferă de dispraxie. Nu a ascuns niciodată acest lucru. Din fericire, forma maladiei este foarte uşoară, iar cele mai grave manifestări sunt legate de faptul că este incapabil să-şi lege şireturile şi că scrie urât."

Ne puteți urmări și pe Google News

Dispraxia afectează coordonarea motorie şi, de obicei, nu are o cauză vizibilă. Boala poate afecta mai multe sau toate zonele de dezvoltare, inclusiv cea intelectuală, fizică şi chiar limbajul, şi poate influenţa negativ capacitatea de a învăţa a unei persoane.

Circa 10% dintre britanici prezintă simptome ale acestei boli, aproximativ 2% fiind grav afectaţi de maladie.