Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniel Pancu a luat 10 luni cu suspendare
Daniel Pancu a luat 10 luni cu suspendare

Daniel Pancu a luat 10 luni cu suspendare

Atacantul formaţiei din Grant plăteşte pentru păcatele trecutului. În decembrie 2008, fotbalistul a fost prins conducând în stare de ebrietate.

În ciuda formei sportive bune şi a atitudinii pozitive pe le-a avut de la începutul acestui an, de când a revenit la Rapid, atacantul Daniel Pancu nu scapă de problemele din trecut. Fotbalistul a fost condamnat ieri la 10 luni de închisoare cu suspendare de magistraţii de la Judecătoria Iaşi, pentru că a fost prins conducând maşina personală sub influenţa alcoolului.

Infracţiunea comisă de "Pancone" a avut loc în urmă cu aproape trei ani. Conform anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, fotbalistul de la Rapid rula cu autoturismul personal în cartierul ieşean Nicolina. La un moment dat, atacantul a virat pe strada Sălciilor, ignorând indicatorul cu "Accesul Interzis", motiv pentru care a fost oprit de un echipaj de poliţie rutieră. Etilotestul a indicat faptul că Daniel Pancu avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, probele biologice au atestat o alcoolemie de 2,30 de grame la mie în sânge.

Marius Striblea, avocatul lui Daniel Pancu, a făcut recurs imediat după anunţarea deciziei Judecătoriei Iaşi. "Contestăm calitatea celor doi poliţişti care l-au oprit pe Daniel Pancu de a putea fi prezenţi la recoltarea de probe biologice. Orice probă recoltată cu nerespectarea dispoziţiilor legale este nulă şi nu se poate dispune o condamnare în baza ei", susţine apărătorul lui "Pancone".

Apărat de antrenor şi de preşedinte

Într-o conferinţă de presă organizată ieri, Daniel Pancu a cerut ca actualul său club să nu fie amestecat în această poveste. Totodată, jucătorul a acuzat că alte fapte mai grave sunt pedepsite mult mai blând.

"În primul rând, aş dori să nu amestecaţi Rapidul în această treabă. Pe atunci, eram jucător la Terek Groznîi. Eram în vacanţa de iarnă, a fost o zi neagră pentru mine şi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Mi-am recunoscut vina şi respect decizia magistraţilor. Totuşi, nu pot să nu constat că, pentru alte fapte mai grave, s-au dat pedepse mult mai mici, dar aşa se întâmplă în România. Sunt lucruri care mă vor face mai puternic. Voi aştepta recursul", a spus Pancu.

Atacantul a fost apărat atât de antrenorul său, Răzvan Lucescu, cât şi de Constantin Zotta, preşedintele clubului Rapid. "În viaţa fiecăruia sunt şi momente frumoase, dar şi altele mai puţin frumoase. Daniel Pancu este însă un om puternic, un luptător. Sunt convins că va şti să treacă peste aceste lucruri şi să înveţe din ele. Va demonstra că tot ceea ce i s-a întâmplat este nu nedrept, dar exagerat. Pancu este un exemplu pentru toţi jucătorii în vestiar", susţine Lucescu junior. "Este o veste la care nu ne aşteptam. Sperăm, totuşi, că justiţia îşi va face treaba şi va repara această sancţiune", a completat şi Constantin Zotta.

Dănuţ Perjă, team-manager în Grant

Dănuţ Perjă (37 de ani), fostul fundaş al echipelor Ceahlăul Piatra-Neamţ şi Rapid, a fost prezentat oficial ieri ca noul team-manager al grupării de lângă Podul Grant, în locul demisionarului Cristi Costache. "Într-o primă fază, am vrut să devin antrenor secund. Dar când am primit această propunere din partea conducătorilor rapidişti, am acceptat fără să stau pe gânduri. Mi-am dorit foarte mult să revin la Rapid. Sper să aduc alte trofee din noua mea poziţie", a spus Perjă.

"Îmi pare foarte rău să aud de această decizie, dar nu o să-l afecteze pe Pancu. Sunt convins că sentinţa se va schimba la recurs. Imaginea clubului nu va avea de suferit.”
GEORGE COPOS, patronul clubului Rapid

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News