Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă va fi marea surpriză la prezidențiale! Pe ce se bazează Ion Cristoiu? Alertă
Dăncilă va fi marea surpriză la prezidențiale! Pe ce se bazează Ion Cristoiu? Alertă

Dăncilă va fi marea surpriză la prezidențiale! Pe ce se bazează Ion Cristoiu? Alertă

Ion Cristoiu a comentat la Antena 3 ultimele mutări din vârful politicii românești și cum se pot răsfrânge remanierea lui Carmen Dan și Teodor Meleșcanu campania prezidențială din această toamnă. Fondatorul Evenimentului Zilei susține că Viorica Dăncilă are asigurat locul în turul doi al scrutinului, lucru pentru care a și făcut pariu cu Alina Gorghiu, unul din liderii PNL.

Cel mai bun mod de a-l executa pe Iohannis este să creezi ideea că e blat cu PSD-ul, că are o înțelegere. Eu cred că a fost invers, doamna Dăncilă l-a rugat pe Klaus Iohannis să spună ceva de cei doi, că îi era greu să scape de cei doi altfel. Eu nu cred că la ora actuală mai poate fi reînviată această temă de către un partid politic”, a fost comentariul lui Ion Cristoiu legat de remanierea lui Carmen Dan și Teodor Meleșcanu.

Fondatorul EVZ a comentat și cum crede că se va desfășura campania electorală pentru alegerile prezidențiale, acolo unde îi dă o șansă bună Vioricăi Dăncilă.

Niciodată nu trebuie subestimat ăsta care face pe prostul. E o regulă de aur. Dăncilă va fi candidată și nu știu… Va intra în turul doi și nu pot să spun că va fi victimă sigură. Mai țineți minte campania lui Iohannis? Oricât ar încerca, n-o să poată nimeni să facă un monstru din Dăncilă. Din Dragnea au făcut, din Firea pot face… S-ar putea ca împotriva lui Iohannis să se stârnească ura, pentru că are multe elemente… După părerea mea, Klaus Iohannis trebuie neapărat să se schimbe”, a explicat Ion Cristoiu.

Acesta este atât de sigur că actualul prim-ministru al României va accede în turul secund al prezidențialelor încât a acceptat să pună un pariu cu Alina Gorghiu, care era prezentă în studio, dar și cu Sorin Roșca Stănescu, ambii fiind neîncrezători în șansele Vioricăi Dăncilă.

Pun rămășag cu toți că Dăncilă intră în turul doi”, a spus Cristoiu, care înainte oferise și câteva motive care îl fac să creadă în noua strategie a PSD-ului.

Au scos din ecuație principalul mobil de ură asupra PSD. Mișcările de stradă exprimau această ură. În era post-Dragnea, PSD încearcă să elimine această emoție fundamentală în politica românească: ura. Astfel, au fost scoși din joc doi miniștri care asigurau polemica.

Klaus Iohannis are nevoie de o emoție care să justifice prezența sa în campania electorală. Toate sondajele secrete de la Cotroceni spun că Iohannis este principalul zid de apărare al democrației, al drepturilor omului, al justiției în fața asaltului PSD. Dar ați văzut că PSD nu mai asaltează nimic, stă în spatele zidurilor, iar asta i-a descumpănit pe adversari.

Toți cei care pun pariu că Iohannis nu va intra în turul doi cu Dăncilă îi fac un mare deserviciu lui Iohannis. Nu uitați că după 1990 au câștigat doar perdanți. Nu uitați cu Năstase. Geoană, la fel, Băsescu era istorie. Ponta era deja președinte. Au subestimat adversarul. Nu știi niciodată ce pregătește ăla, cum se sucește”, a conchis Cristoiu la Antena 3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.