Eșecul de la votul moțiunii de cenzură s-a resimțit din plin în tabăra social-democraților și chiar liderul Viorica Dăncilă a recunoscut, la începutul discursului de la Romexpo, că altul ar fi fost mesajul ei dacă PSD nu pierdea Palatul Victoria.

În fața susținătorilor adunați la Romexpo, Dăncilă și-a lansat candidatura cu voce emoționată, promisiuni și amenințări. „Cei care ne vor răul, vor regreta!”, este mesajul transmis „dușmanilor” PSD, semn că rana pierderii guvernării încă nu s-a închis.

„Trebuie să luptăm cu toată forţa în această campanie. Avem în faţă trei competiţii electorale în care va fi nevoie să fim uniţi pentru ca PSD să fie învingător. Aceste alegeri vor fi un adevărat război unde va fi nevoie să ne punem şi inimile şi tot curajul de care putem da dovadă. O vom face ca de fiecare dată câd ne-am ridicat, când au crezut că ne-au înfrânt. Aceste forţe cu care luptăm acum vor distrugerea PSD şi au spus-o clar în discursul public”, a precizat Viorica Dăncilă.

Iohannis, „cel mai toxic președinte”

Firesc că din discursul Vioricăi Dăncilă nu putea lipsi Klaus Iohannis, căci atacarea adversarului este un leitmotiv în toată politica românească.

„PSD va învinge. Voi lupta pentru a scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată. Să înlăturăm acest personaj dispus să facă rău propriului popor. Pentru interesul lui şi pentru a confisca încă cinci ani din viitorul României. Oamenii vor vedea ce poate Guvernul lui Iohannis şi îi vor sancţiona şi la alegerile din toamnă şi la cele ce vor veni”, le-a transmis Dăncilă susținătorilor adunați la Romexpo, lideri de filiale locale din toată țara.

Declarații Viorica Dăncilă:

România trebuie să iasă din stadiul de parte reprezentată în procesul de decizie europeană și să acceadă în partea activă, care participă la luarea deciziilor”.

Voi fi un președinte implicat al românilor de pretutindeni. Românii din afara granițelor pot fi unul din pilonii reconstrucției țării. Primul pas este să îi ascultăm cu adevărat. Cunoștințele lor sunt plusvaloare care poate face România competitivă. Orice deplasare în afara granițelor va include întâlniri de lucru cu comunitățile de români”.

Vom demonstra lumii că România este o gazdă bună și un partener de cuvânt. Este o prioritate a mandatului meu să mă asigur că România va găzdui cel puțin o instituție europeană de prestigiu”.

Al 10-lea obiectiv, la fel de important, este că voi deschide Palatul Cotroceni și îl voi conecta la țară. Am dovedit că nu-mi este frică de muncă. Mă voi asigura că Administrația Prezidențială va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Văd instituția prezidențială ca pe o cameră de gardă mereu deschisă pentru urgențele de care România nu duce lipsă, din păcate”.

Așa vom repara răul făcut de Klaus Iohannis timp de 5 ani!”.