Ardealul se mândrește anul acesta cu nu mai puțin de 25 de echipe înscrise în concurs, iar demo-regionala de la Cluj devine astfel etapa cu cel mai mare număr de participanți, după Regionalul de la București, unde sunt înscrise 41 de echipe.

Dincolo de ideea de competiție și de acest domeniu nou, important este că această competiție va reuni 1.200 de liceeni din toată țara pasionați de robotică. În primul rând, încurajează copiii să crească și să se dezvolte astfel, să se ajute cu colegii de echipă și să devină responsabili și implicați. În acest concurs este vorba de lucrul în echipă, execuția unui proiect și aplicarea cunoștințelor STEM la situații reale, în viața de zi cu zi.

Ediția începe la Cluj, cu prima etapă demonstrativă, urmată de orașele Iași, Timișoara și București. Gândit ca un proiect unic, care mizează pe munca în echipă, pe susținerea noii generații, pe valo rificarea într-un stil original a cunoștințelor de matematică, IT, fizică și tehnică, acest proiect educațional încurajează tinerii să construiască un robot de la zero, din piesele primite, cărora li se adaugă și cele proiectate și obținute la imprimate 3D.

Robotul trebuie să execute cu acuratețe diverse comenzi, iar proiectanții lucrează în echipă pentru ca rezultatul să fie cât mai bun. În aceste prime etape, care simulează atmosfera de concurs, ei au ocazia să își testeze roboții în spațiul special amenajat, în timpul de competiție, respectând toate rigorile impuse într-un concurs. Etapele regionale vor fi urmate de faza finală care va avea loc pe 23-25 martie, în București, la Sala Polivalentă, iar 4 echipe premiate vor participa la Campionatul Mondial din America