Dana Budeanu anunţă printr-o postare pe social media că va declanşa cea mai aprigă campanie împotriva mamelor vegane care îşi obligă copiii să mănânce astfel. Mesajul său este extrem de dur, mergând până într-acolo încât să ceară decăderea din drepturi pentru că sunt „criminale”.

Mesajul stilistei Dana Budeanu pe contul personal de Facebook:

Este posibil ca imaginea să conţină: posibil text care spune „ANUL 2020 DANUTA VA DECLANSA SINGURA CA DE OBICEI CEA MAI AGRESIVA CAMPANIE IMPOTRIVA MAMELOR VEGANE CRIMINALE CARE SI OBLIGA COPIII SA MAMANCE ASTFEL SI II IMBOLNAVESC VOIT! SA FIE DECAZUTE DIN DREPTURI!”

Ce spune Annabel Karmel – expert în nutriție și autoare a mai multor cărți

„Trebuie să fiți atenți la rezervele de fier din organism. Carnea roșie este o sursă bună și la îndemână de fier, iar dacă o scoatem din dietă trebuie să găsim un substitut bogat în fier. Problema cu legumele, cerealele sau leguminoasele care conțin fier este că acesta este foarte greu de absorbit de organism, dacă nu consumăm produse bogate în vitamina C la aceeași masă. Multe persoane nu știu asta. Și le dau copiilor spanac, linte și cereale integrale și se gândesc: Oh, copilul meu consumă mult fier, dar de fapt nu este așa. Așa că dacă îi serviți copilului un bol cu cereale integrale, care conțin mult fier, trebuie să îi dați, să zicem, și un pahar de suc de portocale la aceeași masă, ca el să absoarbă fierul”.

Expertul a mai spus: „Așa că, dacă vă hotărâți să vă treceți copilul pe o dietă vegetariană, este important să îi oferiți alimente bogate în nutrienți, cum sunt brânza și ouăle. Asta este o parte foarte importantă a dietei vegetariene. Așa că pentru copii, deși îmi place mâncarea vegană și puteți face mâncăruri vegane extraordinare, cel mai bine este să nu începeți cu o astfel de dietă când sunt foarte mici, ci cu o dietă vegetariană”.

Te-ar putea interesa și: