Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Diaconescu, eliberat din arest
Dan Diaconescu, eliberat din arest

Dan Diaconescu, eliberat din arest

După trei zile după gratii, Dan Diaconescu urmează să fie pus în libertate în această seară din arest. Patronul OTV are însă interdicţie de a părăsi ţara şi nu are voie să vorbească despre caz la televizor. Doru Pârv, realizatorul de emisiuni, rămâne încarcerat, potrivit deciziei judecătorilor Tribunalului Bucureşti. Azi s-a judecat contestaţia înaintată de avocaţii celor doi faţă de arestarea lor preventivă.

Diaconescu a plecat de la Tribunalul Bucureşti la ora 20.30 către Poliţie, de unde va fi eliberat. Decizia magistraţilor a fost întâmpinată pe holurile instanţei cu urale din partea angajaţilor, vedetelor OTV şi ale fanilor DD.
"Bravo Dănuţ, ai învins!", "Justiţia e cu noi!",  "Proştii au câştigat", au scandat susţinătorii.
Doru Pârv, "clarvăzătorul", rămâne în arest încă 27 de zile.
Azi, în instanţă, realizatorul OTV Dan Diaconescu le-a cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti cercetarea în libertate, pentru că procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) "îl urăşte" şi că a reacţionat "extraordinar la aflarea verdictului, comportându-se ca un toreador care ucide un taur". Judecătorii urmează acum să ia o decizie.
Dan Diaconescu a mai spus, în faţa instanţei, că acest dosar este o înscenare prin care se doreşte închiderea postului OTV şi că el nu a făcut decât să promoveze un subiect într-o emisiune. El a afirmat că procurorul de caz este "invidios pe succesul său", "65 la sută din populaţia acestei ţări crezând în el", precizează Mediafax. 
El a amintit că în emisiunile sale a fost prezent chiar şeful statului, Traian Băsescu, dar şi liderul PSD Victor Ponta şi ministrul Elena Udrea.
De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a susţinut că Dan Diaconescu este un pericol pentru ordinea publică, ţinând cont de felul în care această televiziune tratează cazul. Magistratul a fost numit de postul OTV "un copil tâmpit, un limbric, cap de râmă fără creier sau incompetent".
Dezbaterile privind contestaţia lui Dan Diaconescu şi a lui Doru Pârv faţă de arestarea lor preventivă au început la ora 13.30 şi s-au încheiat după patru ore.
Îmbulzeală în instanţă
N-au lipsit nici incidentele la Tribunal. S-a cerut evaurea oamenilor din sala de şedinţă, întrucât mulţimea era agitată şi judecarea recursului ar fi fost astfel afectată.
Zeci de jurnalişti şi de curioşi s-au adunat astăzi la Tribunalul Bucureşti pentru a asista la unul dintre cele mai mediatizate procese ale acestei veri: patronul OTV Dan Diaconescu. Susţinători ai lui Dan Diaconescu au venit astăzi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de arestarea sa.
Din cauza agitaţiei, şedinţa de la Tribunalul Bucureşti, desfăşurată în mod normal cu uşile deschise, a fost suspendată temporar, iar cei prezenţi au fost evacuaţi (Ana Zidărescu).

Dan Diaconescu află astăzi dacă rămâne în arest

Apărătorii lui Diaconescu susţin că vor să prezinte completului format din 3 magistraţi, Ana Maria Trancă, Andi Malaliu, judecătorul care l-a "scăpat" pe Mihai Necolaiciuc în 2006, şi Dorel Matei, "călăul" lui Sorin Ovidiu Vîntu şi al lui Gigi Becali – nouă argumente pentru eliberarea clientului lor.

Câteva zeci de susţinători ai lui Dan Diaconescu s-au adunat deja în faţa tribunalului, unul dintre ei fiind dotat cu o portavoce la care scandează "Diaconescu nu uita, România te iubeşte" şi "Ruşine!".

La ora 12:00, cu o oră înainte ca dezbaterile să înceapă, susţinătorii realizatorului OTV au luat cu asalt intrarea în sala de judecată unde s-a creat un adevărat haos. Aceştia s-au bulucit la uşă, încercând să îşi facă loc înăuntru urlând "Dane, nu uita, prostimea e a ta!" şi "Am mâncat pâine de la Dan".

Vom reveni cu amănunte.