Dan Diaconescu, arestat. Judecătorul de caz, recuzat

Dan Diaconescu, arestat. Judecătorul de caz, recuzat

Patronul OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul tv, clarvăzătorul, Doru Pârv, au primit, în această dimineaţă, mandate de arestare pentru 29 de zile. Mandatele de reţinere pentru 24 de ore a celor doi expiraseră la ora 6:15. Verdictul judecătorilor a venit după o noapte de audieri.

Avocaţii celor doi au cerut şi recuzarea judecătorului desemnat cu soluţionarea cererii de arestare, pe motiv că magistratul are deja o opinie formată cu privire la starea de vinovăţie, ceea ce împiedică obiectivitatea, anunţă Mediafax.

Astfel, judecătoarea Elena Zamfir, cea care, de altfel, a semnat şi mandatele de percheziţie la sediul şi casa lui Dan Diaconescu, este contestată de apărători că nu a avut timp suficient pentru a studia cazul. Avocatul lui Dan Diaconescu a precizat că magistratul a studiat cele şapte dosare ale cazului în numai 30 de minute, ceea ce, în opinia avocaţilor, nu i-a permis să ţină cont de toate informaţiile.

Aceştia au făcut recurs la decizia de arestare preventivă, recurs care se va judeca în termen de trei zile. De la Judecătorie, Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost duşi din nou în arestul Poliţiei, unde vor rămâne până la judecarea recursului, porivit Realitatea TV. Dan Diaconescu explica, într-un interviu acordat cu trei ani în urmă, cât de greu îi este unui jurnalist să reziste "tentaţiei". Ieri, realizatorul a fost reţinut sub acuzaţia de şantaj. Dan Diaconescu, acum trei ani: "Dacă îţi pune 5.000 € la o anchetă, nu ştiu dacă-i poţi refuza" "La o anchetă, dacă-ţi pune unul 5.000 de euro, nu ştiu dacă-i poţi refuza". Aşa explica Dan Diaconescu, într-un interviu acordat cu trei ani în urmă, cât de greu îi este unui jurnalist să reziste "tentaţiei". Ieri, realizatorul OTV a fost reţinut de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de şantaj şi ameninţare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"O afacere ilegală care avea drept miză 200.000 de euro, din care partea vătămată (primarul comunei arădene Zărand, Ion Florin Moţ) a achitat 30.000 de euro şi 4.200 de lei", au dat verdictul anchetatorii, care au cerut magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Diaconescu şi a presupusului său complice, Doru Pârv.

Primarul Moţ: "Dan Diaconescu mă ameninţa"

Deşi nu a fost audiat încă de procurori în acest caz, edilul Ion Moţ - pe denunţul căruia se bazează întreaga anchetă - le-a declarat, ieri, jurnaliştilor de la "Glasul Aradului" că a fost şantajat chiar de Diaconescu.

Realizatorul TV - a afirmat edilul - l-ar fi sunat personal şi l-ar fi avertizat că, în cazul în care nu plăteşte, va difuza imagini compromiţătoare pentru el. Iar Dorel Pârv ar fi bătut din două în două săptămâni la uşa lui Moţ pentru a ridica banii.

"După ce mă suna Diaconescu, apărea Pârv. După ce îi dădeam banii, acesta suna la Diaconescu şi îi spunea că s-a rezolvat şi să nu dea drumul imaginilor pe post", a susţinut edilul.

Pe de altă parte, acesta a admis că ar fi încheiat, încă din 2008, mai multe  contracte de prestări-servicii cu Doru Pârv, care l-ar fi ajutat "cu descântece" atât în campania electorală, cât şi pentru a-i salva fiul de la "o nenorocire".

În plus, jurnaliştii arădeni au susţinut că şantajul ar fi fost început, în vara anului trecut, nu de Doru Pârv, ci de Mihaela Moise, fostă colaboratoare a lui Dan Diaconescu la emisiunea "Dan Diaconescu Direct".

Dincolo de afirmaţiile edilului şi de dezvăluirile presei, anchetatorii au fost acuzaţi, ieri, de avocaţii lui Diaconescu că ar fi încălcat procedura penală. De altfel, modul în care aceştia au adunat probele împotriva realizatorului OTV a fost pus sub semnul întrebării şi de specialişti în Drept contactaţi de EVZ, care au invocat, printre altele, lipsa flagrantului - "mama probelor" în Procedura Penală.

Protest la instanţă: "Eliberaţi liderul poporului!"

După „reţeta” aplicată în cazul „Gigi Becali”, vreo 30 de susţinători ai lui Dan Diaconescu - coordonaţi de acelaşi personaj care a organizat şi protestul sub „asediul” căruia s-a decis arestarea patronului stelist - s-au adunat ieri în faţa Judecătoriei Sectorului 1.

După ce şi-au numărat prezenţele în emisiunile de la OTV şi l-au chemat pe preşedintele Băsescu să li se alăture, o parte dintre ei şi-au pus mintea la contribuţie şi au început să înşire pe coperţile unor dosare mesaje "care mai de care".

Acestea au variat de la încurajări - "DDD, poporul te iubeşte!" sau "Diaconescu te iubim şi cu tine vrem să fim!" - până la cuvinte menite să înfiereze autorităţile care le ţin captiv idolul: "Eliberaţi liderul poporului!", "Ne-aţi luat banii, acum şi televiziunea poporului".

La un moment dat, o parte dintre "suporteri" au intrat în conflict cu un domn care trecea prin dreptul lor şi care se întreba de unde şi-a adunat averea "starostele OTV". "A muncit, de acolo are", au urlat ei.

Printre lacrimi de tristeţe sau de bucurie - parcă, în acord cu tematica emisiunilor cu care DD şi-a delectat susţinătorii - un lucru era cert la ora 24.00. Încă un slogan începe să prindă la oameni: „Diaconescu preşedinte”. (A contribuit Petrişor Cană)