Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacia a marit preturile pentru Loganurile cu motoare diesel
Dacia a marit preturile pentru Loganurile cu motoare diesel

Dacia a marit preturile pentru Loganurile cu motoare diesel

Un Logan cu motor diesel costa de acum cu 200 de euro mai mult, indiferent de versiune.

Cresterea este justificata de Dacia prin trecerea motoarelor 1.5 dCi la norma de poluare Euro 4. Masinile cu propulsoare Euro 3 aflate pe stoc se vor vinde pana la epuizarea acestora.

Loganurile pe benzina nu au fost afectate de aceasta scumpire deoarece motoarele lor respectau norma de poluare Euro 4. In aceeasi situatie se gaseste si gama Logan MCV, beneficiara unor motorizari aliniate directivelor antipoluare in vigoare.

Vicepresedintele CA Automobile Dacia, Constantin Stroe, este de parere ca nu se poate vorbi despre o scumpire a Daciilor, ci despre o ajustare a preturilor, operatiune care se realizeaza saptamanal si care are in vedere si fluctuatia cursului valutar.

"Costurile adaptarii motoarelor de la norma de poluare Euro 3 la norma de poluare Euro 4 au fost asumate de Dacia", spune Stroe. Cel mai ieftin Logan cu motor diesel Euro 4, versiunea Ambiance 1.5 dCi, costa 7.900 de euro (cu TVA inclus).

Dotarile de serie ale acestei echipari sunt minime. Intre cele mai importante: airbag sofer, inchidere centralizata, centuri de siguranta pentru toate locurile.

Dacia a lansat Logan VAN

Aseara, la World Trade Plaza din Bucuresti, Dacia a lansat versiunea utilitara a Loganului. Pentru a marca momentul, constructorul de la Colibasi le-a oferit celor prezenti ocazia de a urmari o adaptare a celebrei piese "Tache, Ianche si Cadir" in care subiect de discutie intre cele trei personaje a fost, bineinteles, noua Dacie.

Furgonul va costa intre 6.700 si 8.800 de euro. Varianta cea mai ieftina are un motor pe benzina de 1.4 litri (75 CP), iar cea mai scumpa are unul de 1.5 litri diesel (70 CP). Masina are un volum de incarcare de 2.540 cmc si doua locuri.

OFERTA

Preturi Logan

    Versiune                    Euro 3         Euro 4

Ambiance 1.5 dCi     7.700             7.900

Preference 1.5 dCi  8.400              8.600

Laureate 1.5 dCi      9.200             9.400

Ambition 1.5 dCi    10.000           10.200

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: