Cutremure puternice în Grecia

Cutremure puternice în Grecia

O puternică replică de 6,4 pe scara Richter s-a produs în sudul Greciei în urmă cu puţin timp, după seismul care a zguduit zona în urmă cu trei ore.

Primul cutremur a avut o magnitudine de cel puţin 6,5 pe scara Richter.

Epicentrele celor două seisme au fost situate în largul mării, în sudul peninsulei Peloponez, la o adâncime de 30 de kilometri. Primul dintre seisme s-a simţit până în capitala Egiptului, Cairo. Nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale.  

Reprezentanţii Institutului de Geodinamică de la Atena susţin că motivul pentru care cutremure atât de puternice nu au provocat un dezastru este adâncimea mare a epicentrului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa elenă citează martori care spun că seismul iniţial, care a durat cel puţin 15 secunde, s-a resimţit totuşi foarte puternic pe uscat. Televiziunea publică a anunţat că în oraşul Tripoli, aflat în centrul peninsulei toate şcolile au fost evacuate. 

Seismologii avertizaseră populaţia că sunt aşteptate oricând replici. Autorităţile au emis un apel de cod galben privind risc mare de activitate seismică.              La sfârşitul lunii trecute, un alt cutremur cu magnitudinea de 5,0 a afectat capitala Greciei, fără a provoca însă pagube.

(12:45)