Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în Vrancea, în această seară
Cutremur în Vrancea, în această seară

Cutremur în Vrancea, în această seară

Cutremur în Vrancea. Un seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara, în județul Vrancea.

Cutremurul a acut loc la ora locală 18:01, la o adâncime de 148,1 kilometri, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 

Localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Nehoiu (37 km), Covasna (47 km), Odobeşti (57 km), Buzău (58 km), Slănic-Moldova (58 km). 

În luna martie au avut loc peste 20 de cutremure, în România. Cel mai mare seism din acest an s-a produs însă pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, fiind resimţit şi la Bucureşti. 

Vrancea a fost zguduită și anul trecut de câteva cutremure mai mari, dintre care două cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la 2:11, altul pe 28 decembrie, la ora 1:20. 

Cele mai puternice cutremure produse în România după 1989 au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: