Epicentrul seismului a fost la 22,3 kilometri nord de oraşul Jhelum, la o adâncime de 10 kilometri, de-a lungul graniţei dintre provincia Punjab şi regiunea Kashmir sub control pakistanez, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Cel mai afectat a fost oraşul Mirpur din Kashmirul pakistanez, a mai spus el.

Fotografiile şi înregistrările video publicate de mass-media pakistaneze arătau în oraşul Mirpur o clădire prăbuşită şi fisuri în şosele atât de mari încât să încapă maşini.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate într-o zonă între Jhelum şi Mirpur, a declarat şeful Autorităţii naţionale pentru gestionarea catastrofelor din Pakistan, general-locotenentul Mohammad Afzal.

Seismul a fost resimţit până la New Delhi. Oameni panicaţi au ieşit din case şi birouri în mai multe provincii indiene, între care Rajasthan, Punjab şi Haryana.

Pakistanul se numără printre statele frecvent afectate de cutremure, ţara situându-se în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene şi cea eurasiatică, din nord.

În octombrie 2015, un cutremur de 7,5 a lovit Pakistanul omorând aproape 400 de persoane, iar în octombrie 2005, un seism 7,4 a provocat moartea a peste 73.000 de persoane, anunță Agerpres.