Evenimentul Zilei > International > Cutremure de 6,8 şi 6,1 grade în Japonia
Cutremure de 6,8 şi 6,1 grade în Japonia

Cutremure de 6,8 şi 6,1 grade în Japonia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 pe Richter s-a produs, astăzi, în nord-estul Japoniei. Cutremurul s-a produs la ora locală 6.09, la o adâncime de 26,6 kilometri. Câteva ore mai târziu, un alt cutremur, de 6,1 grade, a produs panică în rândul japonezilor.

UPDATE 1. Un nou cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în estul insulei nipone Honshu, fără să provoace pagube materiale majore, a anunţat agenţia de meteorologie. Seismul s-a resimţit în estul insulei nipone, în special în prefecturile Chiba şi Ibaraki (nord-est de Tokyo), dar şi în capitala Japoniei.
UPDATE. Epicentrul cutremurului de 6,8 grade a fost localizat la o distanţă de aproximativ 210 kilometri în larg de insula Hokkaido. Până în acest moment nu au fost semnalate victime, ori pagube materiale.

  • Un an de la CATASTROFA din Japonia. VEZI IMAGINI NEDIFUZATE până acum | VIDEO

Imediat după producerea seismului, autorităţile au emis o alertă de tsunami. Chiar dacă se estimează că acesta va atinge o înălţime de numai jumătate de metru, starea de alertă se menţine. Regiunile vizate de alerta de tsunami sunt Aomori şi Iwate.

S-a estimat că tsunami-ul va atinge linia de coastă la ora locală 6.40 (respectiv 22.40, ora României).

Alerta de tsunami de astăzi are loc la un an şi trei zile de la evenimentele catastrofice din Japonia. Pe 11 martie 2011, în urma unui cutremur de 9 grade, Japonia a fost lovită de valuri tsunami care au atins şi 10 metri înălţime. Japonia a fost aruncată într-o criză fără precedent în ultimii 60 de ani. Iar prefectura Iwate a fost una dintre regiunile puternic afectate de tsunami-ul din primăvara anului trecut. Oficial, tsunami-ul din 11 martie 2011 a provocat moartea a cel puţin 15.800 de persoane, iar alte 3.900 nu au fost găsite nici până astăzi.
Chiar în această după-amiază, Ambasada Japoniei la Bucureşti va organiza, de la ora 17.30, la Muzeul Naţional de Artă al României, în prezenţa preşedintelui Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, un eveniment de comemorare al marelui cutremur care a lovit estul Japoniei, anul trecut.

Centrul de alertă din Hawaii a precizat că nu există alte pericole pentru insulele din Pacific, cu excepţia Japoniei.
Imagini din 11 martie 2011:
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7mRSMUtLziw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
CITIŢI ŞI:

  • Un an de la cutremurul de la Fukushima
  • Record: Catastrofele din 2011, au costat economia mondială peste 380 de miliarde de dolari
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: