Mișcarea tectonică s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, la ora 01:28:15, pe raza județului Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 110 kilometri, cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75 km E de Brașov, 78 km NE de Ploiești, 115 km V de Brăila, 116 km S de Bacău, 117 km V de Galați, 129 km N de București, 153 km NE de Pitești, 189 km E de Sibiu, 193 km N de Ruse, 197 km SV de Iași.

În luna mai, în România au fost înregistrate aproape 20 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,2 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În ultima vreme, în zona Vrancea au avut loc mai multe cutremure, însă de intensitate mică.

Cutremur în România. Când va lovi marele seism

Directorul INFP, Constantin Ionescu, declara că un viitor mare seism nu poate fi prezis cu exactitate: „Nu se poate estima, nu avem de unde să știm când vă fi următorul mare cutremur. Dumnezeu știe sau Vrancea știe când se va produce un cutremur. Pământul, la o adâncime mai mare, nu îl putem cunoaște, nu se pot face decât estimări foarte grosiere.

Ce se întâmplă la 130 de kilometri nu avem de unde ști deocamdată. Trebuie echipamente mult mai performante, cercetări foarte focusate pe anumite domenii că să vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zona complexa din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a următorului mare cutremur și a timpului când se vă produce”,