Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în Maramureş
Cutremur în Maramureş

Cutremur în Maramureş

Un seism de 3 grade s-a produs azi în Maramureş, la ora 14.21, într-o zonă situată mai jos de vârful Mogoşa, spre oraşul Cavnic.

Seismologul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a precizat pentru Realitatea TV că seismul a avut o intensitate mică, dar a fost unul de suprafaţă, producându-se la o adâncime de doar zece kilometri.
În Cavnic- Baia Sprie cutremurul a fost  resimţit cu o intensitate de două grade pe scara Mercalli.
Mai multe persoane care locuiesc în zonă au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa mişcarea pământului, potrivit Agerpres.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmaţiei şi angajaţi ai poliţiei locale s-au deplasat în zona celor trei străzi de unde au fost primite apelurile telefonice şi au discutat cu cetăţenii despre modul în care au resimţit cutremurul.
Nu au fost persoane rănite şi nici nu s-au înregistrat pagube materiale.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă populaţiei să ţină cont de următoarele sfaturi la producerea unui cutremur de pâmânt:

  • pastrarea calmului şi liniştirea persoanelor vârstnice şi a copiilor;
  • oamenii sunt sfătuiţi să rămână în interior, fiindcă dupa primele mişcări seismice pot urma replici; aşezarea sub o grindă de rezistenţă sau piesă de mobilier solidă, respectiv într-un colţ interiror al încăperii. Nu este indicată fuga pe scări, folosirea liftului sau varianta de a sări pe fereastră de la etaje
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: