Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutia milei golită, peste noapte, în bisericile din Constanța
Cutia milei golită, peste noapte, în bisericile din Constanța

Cutia milei golită, peste noapte, în bisericile din Constanța

Autoritățile din Constanța reacționează după ce un sindicat al polițiștilor a postat pe site-ul propriu că mai mulți polițiști au fost ”încuiați” în bisericile din oraș pentru a le păzi de hoții care în ultima perioadă au spart mai multe lăcașe de cult. Conducerea IPJ Constanța susține că asemenea activități se organizează periodic iar Arhiepiscopia anunță că, peste noapte, parohiile vor lua banii din cutia milei.

Potrivit IPJ Constanța “în noaptea de 23 ianuarie Poliția Municipiului Constanța a desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea furturilor, sens în care au fost angrenate efective cu atribuții în domeniu”. Dispozitivele au fost constituite în așa fel încât au existat polițiști atât în interiorul clădirilor vizate, cât și în exteriorul acestora, „pentru a exista posibilitatea unei reacții promte, proporționale și eficiente, în situația în care ar fi fost depistate persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt”. Conducerea poliției Constanța susține că astfel de activități sunt organizate periodic, având ca principal criteriu situația operativă, fără a avea drept scop paza anumitor obiective. 

Arhiepiscopia Tomisului informează, de asemenea, public, că a decis să schimbe obiceiurile bisericești. “Urmare a situației generate de spargerea a patru biserici din municipiul Constanța de către autori încă necunoscuți, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca, de acum înainte, fiecare parohie să gestioneze valorile bănești astfel încât să nu mai rămână sume de bani peste noapte în biserici, potrivit Biroului de presă.  De acum încolo în n fiecare zi, după încheierea activității bisericești, preoții vor centraliza donațiile făcute și le vor depune în locuri sigure (conturi în bănci, seifuri etc).