Evenimentul Zilei > Justitie > Curtea Supremă a votat pentru STERILIZAREA persoanelor TRANSGENDER
Curtea Supremă a votat pentru  STERILIZAREA  persoanelor TRANSGENDER

Curtea Supremă a votat pentru STERILIZAREA persoanelor TRANSGENDER

Curtea Supremă a Japoniei a confirmat o lege care impune ca persoanele transgender să fie sterilizate înainte ca sexul lor să poată fi schimbat pe documentele oficiale. Această lege cere de asemenea ca persoana în cauză să aibă organe genitale similare cu cele ale sexului opus.

Takakito Usui, un bărbat transgender care dorea să-și schimbe documentele oficiale care îl identificau ca fiind femeie, a formulat un apel. Totuși, comisia de patru judecători a hotărât în ​​unanimitate să respingă recursul, luând în considerare legea în conformitate cu Constituția. Scopul lor este de a preveni apariția "problemelor" în relațiile părinte-copil. Cu toate acestea, au recunoscut invazivitatea legii, adăugând că legislația ar trebui revizuită în mod regulat, pe măsură ce se schimbă valorile sociale și familiale.

O schimbare a mentalității

Președintele Mamoru Miura a spus: "Suferința simțită de persoanele cu tulburări de identitate sexuală reprezintă, de asemenea, o problemă pentru întreaga societate, care ar trebui să țină seama de identitatea de gen în toată diversitatea acesteia".

Lupta pentru Usui s-a încheiat. "Între încredere și optimism", a declarat "Nu pot să cred că în vremea noastră există o lege care obligă pe oricine să se supună unei intervenții chirurgicale", titrează lessentiel.