Evenimentul Zilei > International > Curcanul iertat de Barack Obama nu mai ajunge la Disneyland, ci la ferma lui George Washington
Curcanul iertat de Barack Obama nu mai ajunge la Disneyland, ci la ferma lui George Washington

Curcanul iertat de Barack Obama nu mai ajunge la Disneyland, ci la ferma lui George Washington

La Casa Albă, Barack Obama a continuat tradiţia: a graţiat un curcan, care ar fi trebuit să devină friptură de Ziua Recunoştinţei. Pasărea nu va mai ajunge la Disneyland, ci la reşedinţa fostului preşedinte George Washington.

Disneyland pierde curcanul după cinci ani consecutivi în care pasărea graţiată de preşedintele Statelor Unite a ajuns să distreze vizitatorii parcului, potrivit unui purtător de cuvânt al Disneyland citat de AFP.

Curcanul la cuptor este felul principal de pe masa de Ziua Recunoştinţei. Tradiţia graţierii unui curcan a debutat în urmă cu mulţi ani la Casa Albă. Timp de 15 ani, până în 2004, pasărea salvată de cuţit a ajuns la vestita fermă Frying Pan Farm Park.

Cel mai fericit curcan de pe pământ

Din 2005, curcanul a fost unul dintre punctele de atracţie de la Disneyland. De la Casa Albă, pasărea a fost escortată de poliţie până la aeroport, de unde a zburat la clasa întâi până în California, unde a devenit elementul central al paradei de Ziua Recunoştinţei, defilând sub un steag pe care era scris ”Cel mai fericit curcan de pe pământ”. Decizia de a găzdui pasărea graţiată a fost luată la aniversarea a 50 de ani de la inaugurarea parcului de distracţii din California.

În 1789, George Washington a rostit prima alocuţiune prezidenţială prilejuită de Ziua Recunoştinţei. De aceea, curcanul Tom, graţiat anul acesta de Barack Obama, va ajunge în parcul de la fost reşedinţă a lui Washington. Reprezentanţii parcului susţin că pasărea nu va fi transformată în punct de atracţie, deoarece casa şi parcul lui George Washington sunt obiective istorice deosebit de importante.

Un purtător de cuvânt al complexului a mai precizat că George Washington însuşi a crescut curcani, friptura pregătită din acest fel de carne fiind un fel de mâncare des întâlnit pe masa fostului preşedinte.

Totuşi, ajuns la George Washington’s Mount Vernon Estate, curcanul Tom va fi plimbat într-o şaretă trasă de cai, în cântec de fanfară.

Anul trecut, Barack Obama l-a graţiat pe curcanul Courage (Curaj), adus de la o fermă din Alabama.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7gQy0MPWnGY?fs=1&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/7gQy0MPWnGY?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.