Cupa UEFA - Rezultate

Cupa UEFA - Rezultate

În această seară, se dispută restul de şase partide contând pentru manşa retur a optimilor Cupei UEFA la fotbal. Ieri, s-au aflat şi numele primelor două sfert-finaliste, Werder Bremen şi Olypique Marseille obţinând calificarea în deplasare, în dauna celor de la Saint Etienne, respectiv Ajax Amsterdam.

ASTĂZI:

Metalist Harkov - DINAMO KIEV 3-2 (1-0),  în tur 0-1 Au marcat: Sliusar (29), Jaja (56), Acevedo (70) / Sabljić (68), Ninković (79)

Surpriza acestei ediţii de Cupa UEFA, Metalist, a primit vizita rivalilor din campionatul intern.

Ne puteți urmări și pe Google News

În tur cei din Harkov au fost preocupaţi mai mult de apărare, iar insistenţa şi presiunea celor de la Dinamo nu au condus decât la un avantaj minim, lăsând deschisă soarta calificării.

Dinamo Kiev a avut puterea să revină de două ori şi s-a calificat în cele din urmă în sferturile de finală ale Cupei UEFA, graţie celor două goluri din deplasare. Pentru echipa din Kiev, Tiberiu Ghioane nu a fost folosit, el fiind doar rezervă.

ŞAHTIOR DONEŢSK - ŢSKA Moscova 2-0 (0-0), în tur 0-1 Au marcat: Fernandinho (54 - pen.), Luiz Adriano (70)

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior, s-a luptat pentru accederea în sferturile de finală ale competiţiei cu fosta rivală din Uniunea Sovietică.

În tur, ucrainienii de la Şahtior au fost răpuşi chiar de internaţionalul român Răzvan Raţ, care a provocat penalty-ul din care a marcat Wagner Love. Lucescu şi-a păstrat încrederea în fundaşul român, totuşi acesta nu a fost folosit.

Parcursul bun de până acum din Cupa UEFA al lui Şahtior compensează situaţia proastă din campionatul intern, în care se află la 12 puncte în spatele liderului, Dinamo Kiev. Zenit Sankt Petersburg - UDINESE 1-0 (1-0), în tur 0-2 A marcat: Tymoshchuk (34)

Deţinătoarea trofeului, Zenit Sankt Petersburg, nu a reuşit să întoarcă rezultatul defavorabil din tur, deşi a câştigat aseară în faţa italienilor de la Udinese, scor 1-0.

În tur, ruşii au cedat pe final de meci, primind două goluri în minutele 85 şi 88.

Udinese rămâne, prin calificarea obţinută, singura echipa din italiană din competiţiile intercluburi europene.

Galatasaray Istanbul - HAMBURG SV 2-3 (1-0), în tur 1-1 Au marcat: Kewell (42 - pen.), Milan Baroš (49) / Guerrero (57, 60), Olic (90)

Susţinuţi intens de numeroşii suporteri turci, cei de la Galatasaray au obţinut un egal, 1-1, în prima manşă a dublei cu Hamburg şi au pornit favoriţi aseară.

Fosta deţinătoare a trofeului, care a ajuns în Cupa UEFA după ce a fost eliminată în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor de Steaua, a început bine meciul de pe stadionul "Ali Sami Yen" din Istanbul şi a condus chiar cu 2-0 prin golurile marcate de Kewell şi Milan Baros, după primele 50 de minute.

Nemţii au avut totuşi puterea să revină, Guerrero a înscris de două ori în minutele 57 şi 60, iar Olic a stabilit scorul final în ultimul minut.

Braga - PSG 0-1 (0-0), în tur 0-0 A marcat: Hoarau (81) Ultima echipă rămasă în competiţie după ce s-a calificat din Intertoto, Braga, a fost premiată de UEFA în deschiderea meciului pentru cea mai lungă campanie în competiţiile europene din acest an, aceştia începându-şi ascensiunea în luna iulie a anului trecut. Totuşi, portughezii nu s-au putut mobiliza şi au sperat într-o remiză albă şi în această seară, împingând meciul spre prelungiri.

De cealaltă parte, francezii de la PSG, care luptă pe două fronturi, aflându-se la doar 1 punct de liderul campionatului intern, Olympique Lyon, a punctat târziu prin Hoarau (81), care a pecetluit soarta calificării. Aalborg - MANCHESTER CITY 2-0, 3-4 după lovituri de departajare, în tur 0-2 A marcat: Shelton (85), Jakobsen (90 - pen.)

Susţinuţi de suporteri, gazdele au atacat de la un capăt la celălalt al partidei. Golurile târzii ale lui Shelton şi Jakobsen au trimis meciul în prelungiri şi partida începea să capete conturul de surpriză a serii. Dar minunea nu s-a produs şi cei de la City au obţinut calificarea în urma executării loviturilor de departajare.

Pretenţiile noilor patroni de la City nu au fost îndeplinite în campionatul intern, unde se află doar pe locul 10, iar câştigarea Cupei UEFA pare a fi obiectivul pentru acest sezon.

Aalborg a ajuns în competiţie după ce a terminat pe locul 3 în grupa E din Liga Campionilor, din care mai făceau parte Manchester United, Villareal şi Celtic. IERI:

Saint Etienne - WERDER BREMEN 2-2 (0-2), în tur 0-1 Au marcat: Benalouane (64), Grax (min. 90+2) / Sebastian Prödl (6), Pizzaro (27)

Ajax Amsterdam - OLIYMPIQUE MARSEILLE 2-2, după prelungiri (1-1), în tur 1-2 Au marcat: Eyong Enoh (33), Sulejmani (74) / Niang (35), Mears (110) * Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în sferturile Cupei UEFA

CITIŢI ŞI:

Calificare fără emoţii pentru Werder