Evenimentul Zilei > Actualitate > Cupa României: Dinamo – Gaz Metan 1-0. Laurențiu Rus, eroul „câinilor”
Cupa României: Dinamo – Gaz Metan 1-0. Laurențiu Rus, eroul „câinilor”

Cupa României: Dinamo – Gaz Metan 1-0. Laurențiu Rus, eroul „câinilor”

Dinamo a învins-o cu 1-0 pe Gaz Metan Mediaş, în cea de-a doua semifinală a Cupei României la fotbal. Singurul gol al meciului a venit în minutul 88, când Laurențiu Rus, lansat perfect spre poartă, a înscris pe lângă portarul oaspeților. În cealaltă partidă, disputată ieri seară, Rapid a câștigat cu 1-0 pe terenul formației FC Vaslui.

Dinamo câștigă doar cu Gaz Metan în 2012. Precedenta victorie a oamenilor lui Liviu Ciobotariu fusese obținută la finalul lunii trecute, tot în fața medieșenilor, 2-0 pe Național Arena. 
Azi, misiunea dinamoviștilor a fost îngreunată de eliminarea stupidă a lui Cosmin Moți, în finalul primei reprize. Bawab și Tahar s-au întrecut în ratări, Dinamo fiind ținută în joc doar de paradele excelente ale lui Bălgrădean. Lovitura de grație dată de "câinii roșii" a fost semnată de Laurențiu Rus, care a punctat pe contraatac, când mai erau 2 minute din timpul regulamentar.
Dinamo are prima șansă la calificarea în finală, însă victoria din această seară a fost una norocoasă.
DINAMO – GAZ METAN 1-0
A marcat: Rus (88)

Min. 88 – Dinamo deschide scorul prin Laurențiu Rus, pe contraatac, rapidul jucător al gazdelor păcălind defensiva medieșeană de unul singur și marcând în poarta goală.
Min. 38 – Cosmin Moți l-a faultat pe Vitinho în poziție de ultim apărător și a fost eliminat.
Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Dr. Grigore, Moţi, Pulhac – C. Matei, D. Kone, C. Munteanu, Tameş – Platini, M. Niculae
Antrenor: Liviu Ciobotariu
Rezerve: Naumovski, Scarlatache, D. Stoica, Alexe, Curtean, Dănciulescu, L. Rus

Gaz Metan: Buchta – Frăsinescu, Fl. Lazăr, Z. Markovici, Vukadinovici – Cr. Todea, Breeveld – Issa Ba, Tahar, Bawab – Vitinho
Antrenor: Cristian Pustai
Rezerve: Pleşca, Buzean, R. Avram, Dudiţă, D. Roman, Muth, C. Gheorghe
Niculae, acuzat de simulare
"Marius Niculae a jucat teatru în retur. A simulat că a fost lovit la cap. Nici n-a fost atins, dar şi-a pus două pungi cu gheaţă la cap. Intervenţia a fost de penalty, dar el n-a fost accidentat", ne-a declarat ieri Ioan Horoba, şeful Gazului.
Florin Bratu, lăsat la "bază"
Înainte de "turul" semifinalelor, ardelenii s-au pregătit, în urmă cu două zile, chiar pe terenul adversarilor din această seară.
Radu Zaharia a absentat cu Steaua, iar azi revine în "primul 11" al medieşenilor (la gazde va reintra Marius Niculae).
În schimb, atacantul Florin Bratu, dinamovist declarat, va lipsi: "E accidentat, n-avea rost să-l aducem la Bucureşti", a motivat Horoba. Un alt indiciu că meciul ar putea fi "amical" este şi amănuntul că ard elenii , rămaşi în Capitală după me ciul cu Steaua, s-au pregătit chiar în fieful "câinilor".
"Ne-am antrenat şi noi pe la prieteni. Unde să ne fi dus? Ieri (n.r. – marţi) am fost la Dinamo, iar astăzi (n.r. – ieri), la Rapid. Noi îi ajutăm pe toţi când vin la Mediaş. Le punem la dispoziţie terenuri, tot ce ne cer", mai zice versatul Horoba.
265 de mii de euro
este suma totală pe care o va primi câştigătoarea Cupei României la fotbal. În "careul" de aşi au rămas Dinamo, Rapid, FC Vaslui şi Gaz Metan Mediaş

BANI
Finalista, mai bogată cu 130.500 de euro
În fazele superioare ale competiţiei, Cupa României la fotbal are prevăzute premii semnificative.
Câştigătoarea celei de-a doua competiţii interne va încasa, în total, 265.000 de euro (dintre care 210.000 de euro doar pentru succesul din finală, la care se adaugă bonusurile luate pe parcursul întrecerii, începând cu faza "16"-imilor de finală).

Finalista va primi, numai pentru accederea în ultimul act, suma de 75.000 de euro. Per total, gruparea care va evolua cu trofeul pe masă, dar îl va pierde, se va alege cu 130.500 de euro. În semifinale, premiile sunt următoarele: 22.000 de euro pentru echipa învingătoare şi 12.000 de euro pentru formaţia învinsă.
"Ne-am antrenat şi noi pe la prieteni. Unde să ne fi dus? Ieri (n.r.- marţi) am fost la Dinamo, iar astăzi (n.r.- ieri) – la Rapid. Noi îi ajutăm pe cei care vin la Mediaş cu tot ce ne cer.“
IOAN HOROBA, director general la Gaz Metan Mediaş

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: