Evenimentul Zilei > Actualitate > CUMPLITUL adevăr pe care femeile îl cred despre înfăţişarea lor
CUMPLITUL adevăr pe care femeile îl cred despre înfăţişarea lor

CUMPLITUL adevăr pe care femeile îl cred despre înfăţişarea lor

Un recent studiu efectuat în Marea Britanie arată că există o epidemie de nesiguranţă printre femei în ceea ce priveşte felul în care ele arată.

Cercetarea a fost făcută de britanicii de la YouGov şi arată că 59% dintre femeile chestionate se gândesc de cel puţin patru ori pe zi la faptul cum arată, iar măcar o dată pe zi le pare rău că au mâncat ceva.
Mai mult, un sfert dintre respondente iau drept un compliment atunci când cineva le spune „Eşti mult prea slabă!”.
Studiul mai arată că nu bărbaţii sunt de vină că femeile gândesc în termeni negativi despre cum arată, ci femeile. 45% dintre doamne au spus că dorinţa de a fi mai slabe a fost stârnită după ce au văzut o domnişoară care arăta bine, nu un bărbat pe care şi l-ar fi dorit să-l cucerească.
Britanicii de la YouGov au mai dezvăluit faptul că 74% dintre cele aproximativ 2.000 de respondente s-au declarat nemulţumite de faptul că, în industria modei, sunt promovate manechinele mult prea slabe.
Mai mult, femeile cred că mărimea 42 la îmbrăcăminte este „ideală”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.