Cum va fi vremea în următoarele şase luni

Cum va fi vremea în următoarele şase luni

Anul 2009 va fi unul "aproape optim din punct de vedere meteorologic", cu precipitaţii foarte aproape de valorile medii multianulale, a declarat Ion Sandu, directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citat de Mediafax. El a exclus posibilitatea unor inundaţii cu urmări semnificative, dar a avertizat că, în vară, unele zone ar putea fi afectate de secetă.

Sandu a prezentat astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, o prognoză meteo orientativă pentru o perioadă de şase luni.

Pentru luna aprilie, meteorologii au anunţat o cantitate medie de precipitaţii de 40-60 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii speră ca prognoza să nu se confirme Nici lunile mai şi iunie nu vor aduce precipitaţii în cantităţi "ieşite din comun", a arătat Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte lunile iulie şi august, directorul ANM a arătat că acestea vor fi perioade cu precipitaţii în cantităţi mici.

"Sper să nu se realizeze prognoza aceasta. În iulie şi august, temperaturile sunt uşor sub normă şi pe anumite suprafeţe, simularea noastră arată că va fi secetă", a spus Sandu.

El a ţinut să arate că prognoza pentru şase luni nu este una care se vrea exactă, ci doar orientativă.

Sandu a mai afirmat că se aşteaptă ca anul 2009 să fie unul "extrem de bun" pentru culturile de grâu, însă nu la fel de bun pentru cele de porumb.

Citiţi şi:

PROGNOZA METEO

Europa riscă să rămână fără apă

România, afectată de reducerea resurselor de apă