Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum sunt încălcate drepturile pasagerilor la călătoria cu avionul
Cum sunt încălcate drepturile pasagerilor la călătoria cu avionul

Cum sunt încălcate drepturile pasagerilor la călătoria cu avionul

CAMPANIE EVZ. În zilele următoare, vom prezenta cazuri în care nu au fost respectate drepturile călătorilor cu avionul şi ce aveţi de făcut pentru zboruri civilizate.

"Evenimentul zilei" începe o campanie pentru respectarea drepturilor pasagerilor, întrucât se apropie perioada estivală, una de vârf pentru transportul aerian.

Veţi afla, de asemenea, ce trebuie să faceţi pentru a avea parte de călătorii civilizate.

An de an, numeroşi clienţi ai companiilor aeriene ne-au scris pe adresa redacţiei despre experienţele neplăcute pe care le-au avut. EVZ, prin rubrica "Protecţia consumatorului", a mediatizat aceste cazuri şi de multe ori a dat o mână de ajutor pentru rezolvarea lor. Atunci când pasagerii îşi cunosc drepturile şi cer să le fie respectate cresc şi şansele ca serviciile aeriene să se îmbunătăţească.

  • Aşteptăm să ne scrieţi pe adresa consumator@evz.ro dacă nu v-au fost respectate drepturile sau dacă aţi depistat nereguli în activitatea de transport aerian de călători din România.

De la Delta Airlines la Tarom

Aeroporturile din România deservesc curse atât pentru companii de linie, cât şi pentru cele low cost. Principalele companii aeriene sunt organizate în aşa-numite sisteme de codeshare, prin care îşi împart cursele.

În România, cele mai importante astfel de sisteme sunt Sky Team (Delta Airlines, Tarom, KLM, Air Italia, Air France, Czech Airlines) şi Star Alliance (Austrian Airlines, Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Turkish Airlines).

Vă propunem ca pentru început să ne scrieţi despre experienţele pe care le-aţi avut cu operatorii din Sky Team, mai activi pe aeroporturile din România.

13 companii aeriene
sunt membre cu drepturi depline ale alianţei Sky Team