Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a cerut o analiză a eficienţei administraţiilor fiscale din teritoriu după costul colectării în lei cheltuiţi pentru un milion de lei încasaţi. Şeful ANAF intenţionează ca, în cel mai scurt timp, să desfiinţeze sau comaseze administraţiile financiare ineficiente sau care sunt foarte apropiate din punct de vedere geografic, potrivit unui comunicat al Fiscului.

La şedinţă au mai participat directorii executivi ai direcţiilor finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, comisarii şefi ai secţiilor judeţene ale Gărzii Financiare şi directorii executivi ai direcţiilor regionale şi judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale.

Biciul ANAF aduce mai mulţi bani la buget

Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a declarat că ANAF trebuie să realizeze venituri bugetare peste nivelul de 32% din PIB, în acest an.

"Sarcina fiecărei instituţii subordonate este de a recupera creanţele statului, iar rezultatele obţinute în combaterea evaziunii şi fraudei fiscale să se concretizeze în încasări la bugetul general consolidat", a declarat ministrul finanţelor.

Totodată, s-a discutat şi despre constituirea bazei de date unice, după integrarea bazei de date a structurilor de administrare cu cele ale Gărzii Financiare şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Veniturile încasate de ANAF în primele 10 luni ale anului se ridică la 116,44 miliarde lei, cu 3,7% mai mult faţă de cât a colectat în perioada similară a anului trecut.