Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se restructurează Fiscul
Cum se restructurează Fiscul

Cum se restructurează Fiscul

Fiscul se pregăteşte să desfiinţeze şi să comaseze administraţiile financiare ineficiente din teritoriu, să facă o bază de date unică, dar şi să lupte mai eficient împotriva evaziunii fiscale, pentru a atrage mai mulţi bani la buget. Acestea sunt concluziile primei întâlniri de lucru între ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi conducerea Fiscului pe tema reformării instituţiei.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a cerut o analiză a eficienţei administraţiilor fiscale din teritoriu după costul colectării în lei cheltuiţi pentru un milion de lei încasaţi. Şeful ANAF intenţionează ca, în cel mai scurt timp, să desfiinţeze sau comaseze administraţiile financiare ineficiente sau care sunt foarte apropiate din punct de vedere geografic, potrivit unui comunicat al Fiscului.

La şedinţă au mai participat directorii executivi ai direcţiilor finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, comisarii şefi ai secţiilor judeţene ale Gărzii Financiare şi directorii executivi ai direcţiilor regionale şi judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale.

Biciul ANAF aduce mai mulţi bani la buget

Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a declarat că ANAF trebuie să realizeze venituri bugetare peste nivelul de 32% din PIB, în acest an.

"Sarcina fiecărei instituţii subordonate este de a recupera creanţele statului, iar rezultatele obţinute în combaterea evaziunii şi fraudei fiscale să se concretizeze în încasări la bugetul general consolidat", a declarat ministrul finanţelor.

Totodată, s-a discutat şi despre constituirea bazei de date unice, după integrarea bazei de date a structurilor de administrare cu cele ale Gărzii Financiare şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Veniturile încasate de ANAF în primele 10 luni ale anului se ridică la 116,44 miliarde lei, cu 3,7% mai mult faţă de cât a colectat în perioada similară a anului trecut.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.