Cum s-a încurcat puterea singură

Cum s-a încurcat puterea singură

Fără PSD-işti în sală, coaliţia n-a reuşit reuşit să se mobilizeze cât să asigure cvorumul la prezentarea moţiunii.

Opoziţia a adus puterea în situaţia de a-şi pune singură beţe în roate. După ce au depus o doua moţiune pe legile salarizării, socialdemocraţii şi majoritatea liberalilor n-au mai venit ieri la şedinţa în care documentul trebuia prezentat. Jocul la ofsaid al opoziţiei a încurcat puterea, care n-a reuşit să-şi aducă toţi oamenii la parlament.

Astfel, din lipsă de cvorum, şedinţa a fost suspendată, iar amânarea moţiunii pe salarizare riscă să dea peste cap calendarul stabilit de Coaliţie pentru adoptarea legilor salarizării şi bugetului.

"Plăcerea sadică" a opoziţiei şi "planul B"

Chiar dacă fuseseră avertizaţi cu o seară înainte de planul opoziţiei, senatorii şi deputaţii puterii au absentat pe capete. Din tabăra PDL şi UDMR au lipsit nu mai puţin de 20 de parlamentari, a căror prezenţă ar fi salvat cvorumul de ieri, în condiţiile în care la apelul nominal au răspuns 225 de aleşi.

Băncile goale ale parlamentarilor Coaliţiei nu l-au oprit însă pe premierul Emil Boc să dea vina tot pe opoziţie. "Nu pot să înţeleg plăcerea sadică a PSD şi în parte şi a PNL ca România să nu reuşească, ca România să iasă din Acordul cu FMI, ca România să nu aibă în luna ianuarie bani de salarii şi pensii, să intre într- o situaţie dificilă", a susţinut şeful guvernului.

Fără să scoată o vorbă despre propriii chiulangii, Boc a spus că puterea are un "plan B", fără a da alte detalii. În varianta democrat-liberalilor însă acesta presupune introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de luni a parlamentului, conduse de PDL, prezentarea, dezbaterea şi votarea la pachet a celei de-a doua moţiuni depuse de PSD şi PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News