SERIAL: Cum poţi să obţii un mariaj convenabil

SERIAL: Cum poţi să obţii un mariaj convenabil

Cultural prezintă astăzi, de la ora 14.30, serialul "Mansfield Park", prima ecranizare după romanul lui Jane Austen.

Serialul "Mansfield Park" (1983) este prima ecranizare după romanul cu acelaşi nume scris de Jane Austen. Celelalte două ecranizări au fost realizate în 1999 şi 2007.

Producţia regizată de David Giles a fost nominalizată de două ori la Premiile BAFTA. Din distribuţie fac parte Sylvestra Le Touzel (cunoscută şi din producţiile "Vanity Fair", "Amazing Grace" şi "Happy- Go-Lucky"), Nicholas Farrell (care a mai jucat şi în "Jericho" şi "Pearl Harbor") şi Robert Burbage ("The four minute mile" şi "The Collectors").

Promisă unui tânăr bogat

Ne puteți urmări și pe Google News

Acţiunea filmului ne introduce în atmosfera Angliei din secolul al XIX-lea. Fanny Price (interpretată de Sylvestra Le Touzel), este trimisă, de la vârsta de 10 ani, să locuiască în casa mătuşii sale, o familie bogată, cu un comportament aspru.

Chiar înainte de a împlini 18 ani, Fanny este promisă unui tânăr bogat, Henry Crawford (Robert Burbage), însă atunci când se maturizează, tânăra îşi dă seama că nu împărtăşeşte niciun sentiment de iubire cu tânărul bogat. Cel de care s-a ataşat de-a lungul timpului este vărul ei, Edmund Bertram (Nicholas Farrell).

Personajul Fanny Price nu semănă cu eroinele create de Austen ori de alţi autori ai vremii. Nu e nici pe departe plină de viaţă ca Elizabeth Bennet (eroina din "Mândrie şi prejudecată"), iar autoarea a caracterizat-o ca fiind o persoană timidă, lipsită de încredere şi insipidă.

"Obţinerea unui mariaj convenabil" este tema principală tratată de Jane Austen în romanele sale. Cărţile ei au fost foarte apreciate, şi chiar Regele George IV i-a recunoscut talentul şi i-a cerut ca una dintre ele să-i fie dedicată.

Autoarea face parte din Topul 100 Britanici Remarcabili şi se află printre cele 50 de femei care au schimbat lumea.