Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum plănuia Hitler să îl asasineze pe Winston Churchill? Cu o explozie de ciocolată
Cum plănuia Hitler să îl asasineze pe Winston Churchill? Cu o explozie de ciocolată

Cum plănuia Hitler să îl asasineze pe Winston Churchill? Cu o explozie de ciocolată

Documente secrete ale serviciilor de informaţii britanice MI5 dezvăluie un plan minuţios pus la cale de nazişti pentru asasinarea premierului britanic Winston Churchill.

Apropiaţii lui Hitler urmau să folosească ciocolată pentru a-şi îndeplini planul. Complotul prevedea servirea în sala de mese a cabinetului de la Londra a unor bomboane din ciocolată neagră, cu explozibil puternic, ambalate în hârtie aurie. Naziştii plănuiau să folosească agenţi secreţi din Marea Britanie pentru a plasa ciocolata pe tăvile cu mancare servite membrilor cabinetului britanic de război în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Explozibilul din pachetele dulci era suficient să omoare oamenii aflaţi la câţiva metri distanţă, potrivit "Daily Mail".

După ce complotul a fost dejucat, şeful agenţiei de informaţii MI5, Victor Rothschild, i-a scris unui grafician, cerându-i să ilustreze batoanele de ciocolată periculoase şi să realizeze postere de avertizare pentru public.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: