Cum joacă alba-neagra Municipalitatea cu planuri urbanistice controversate. Imobile cu 14 și 15 etaje -avizate fulger. Astăzi este ședință publică

Cum joacă alba-neagra Municipalitatea cu planuri urbanistice controversate. Imobile cu 14 și 15 etaje -avizate fulger. Astăzi este ședință publică

PUZ Progresului – Nutu Ion propune un complex rezidențial în zona Răzoare – Progresul. Proiectul propune demolarea unor monumente istorice de arhitectură industrială, explică președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan. Planul Urbanistic, face parte din seria documentațiilor care a fost puse în dezbatere publică pe șest, de către Municipalitate, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Inițiativa unor investitori de a construi blocuri de locuințe cu 11, 14 și 15 etaje a fost avizată fulger de Municipalitate. Astfel, în timp ce alte documentații urbanistice stau în curs de avizare și o jumătate de an, Planul Urbanistic Zonal  Progresului – Nutu Ion a primit aproape toate avizele necesare în numai o lună, la sfârșitul anului trecut, iar înainte de Crăciun a fost postat pe pagina de internet a Municipalității, la secțiunea: Dezbatere Publică.

Inițiat de două firme: Ventilatorul Real Estate SRL și Universal Royal Invest SRL, proiectul a primit două certificate de urbanism din partea Primăriei Sectorului 5 a Capitalei. Cert este că mai marii Capitalei s-au mișcat rapid în ceea ce privește avizarea planului urbanistic zonal. Astfel, a primit număr de intrate în Primăria Capitalei de la Registratură pe 11 octombrie 2013, iar la aproximativ o lună era gata pentru dezbatere publică și aprobarea lui în Consiliul General al Capitalei.

Documentația tehnică ar urma să reglementeze ce se va construi pe o suprafață de peste 80.000 de metri pătrați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investitorul vrea să ridice  trei imobile: unul de 11 etaje, unul de 14 etaje și altul cu 15 etaje, potrivit PUZ-ului pus în dezbatere publică, în care să se amenejaze locuințe și spații comerciale.