Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum influenţează televizorul greutatea copiilor
Cum influenţează televizorul greutatea copiilor

Cum influenţează televizorul greutatea copiilor

Copiii cu vârstele cuprinse între 2 şi 4 ani, care petrec mai multe ore în faţa televizorului, ajung să aibă o greutate mai mare la 10 ani decât cei care nu au acest obicei, scrie BBC.

Un studiu realizat în Canada arată că până şi o oră pe săptămână de privit la televizor amplifică circumferinţa taliei şi reduce masa musculară şi rezistenţa fizică.

Concluzia analizei realizate pe 1.314 copii este că aceştia nu ar trebui să petreacă mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului. De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că obiceiurile create în copilărie influenţează în mod determinant viaţa ca adult.

Cercetătorii susţin însă că sunt necesare şi alte studii pentru a demonstra efectul negativ al televizorului: crearea unui stil de viaţă sedentar, probleme de socializare şi dezinformare.

"Ideea este că privitul excesiv la TV nu este bun", a afirmat doctorul Linda Pagani, co-autor al studiului realizat de Universitatea din Montreal.
Cercetarea confirmă rezultatele altor studii realizate în ultimii ani, deşi se credea că gustările nesănătoase consumate în timpul petrecut în faţa televizorului determină creşterea în greutate a copiilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.