Convins că este urmărit de Servicii, “înarmat" cu ochelari de soare , cu fes pe cap, îmbrăcat cu haine militare de camuflaj, la brâu cu o portavoce şi cu un megafon în mână, senatorul PSD, Valer Marian a convocat o conferinţă de presă în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
Înainte însă să anunţe cine şi unde îl urmăreşte, senatorul a făcut ordine în faţa instituţiei publice. Pentru că una dintre ziariste nu a fost pe gustul său, a invitat-o să părăsească perimetrul. Şi nu oricum, ci trimiţând-o “la mă-sa acasă". “Vrei să vin să te iau de urechi? . Fato, nu ai fost invitată la conferinţa de presă , te rog să părăseşti permiterul", i-a cerut senatorul ziaristei, indicându-i şi pe unde să plece. “ Pe trotuar e locul tău, acolo!", i-a arătat Valer Marian.
"Un comando de poliție"

Şi asta nu a fost tot. Întorcându-se spre locul de unde trebuia să-şi susţină conferinţa, senatorul a dat cu ochii de o altă jurnalistă. “Ai fost invitată?". “Da", i-a răspuns fata. “De cine?", a continuat interogatoriul senatorul. Şi pentru că I-a răspuns că invitaţia i-a fost făcută de biroul de presă al PSD, Valer Marian a ţinut să-I afle şi numele , dar nu a avut noroc.
Circul nu s-a oprit aici. Curios din fire, Valer Marian a vrut să afle dacă au venit rudele unor ziarişti.

“Ți-a venit mătusa? (…)Vouă v-a venit mătuşa, la ăia doi de acolo?. Ţie ţi-a venit mătuşa, fato?", a întrebat de zor senatorul. După ce a terminat cu chestiunile organizatorice, Valer Marian a dat şi startul conferinţei de presă.
“Vreau să vă prezint astăzi o serie de acte de poiţie politică efectuate împotriva mea începând cu luna aprilie", a început senatorul, înşitrând instituţiile care-l urmăresc : SRI; DGA şi SPP, dar şi locurile unde a fost filat: în blocul unde locuieşte, la biroul său parlamentar, la păstrăvărie, la Mall, dar şi la MC Donalds.
Potrivit acestuia,totul I se trage de la nişte declaraţii şi interpelări făcute în Parlament. “Începând cu luna aprilie 2011 s-au ordanat declanaşarea unor măsuri de interceptare a telefoanelor si strângerea de date compromiţătoare la adresa mea(…) S-a a format un comando de poliţie politică în arealul judeţelor Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi în zona Bucureştiului vizându-se cercul de relaţii", a susţinut Valer Marian.
Pentru că este “urmărit", senatorul organizează diverse mitinguri şi proteste în faţa instituţiilor, cerând ajutor Primăriei pentru a I se alătura şi câţiva poliţişti locali.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-W73qTTOQ2U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
.