De la distanţă pare o rochie elegantă, dar obişnuită, de culoare maro. Însă, dacă te apropii, este imposibil să rezişti la aroma de ciocolată pe care o emană. Creatoarea a realizat-o nu demult, din bucăţi de ciocolată albă şi neagră Lindt, după cum nota ziarul spaniol ABC.

Este o capodoperă

Inspirată, potrivit creatoarei sale, dintr-un model al anilor '20, rochia este realizată din peste 60 de kilograme de cacao și lapte. Au fost necesare trei luni pentru fabricarea ei, iar McCall a avut nevoie de ajutorul maestrului ciocolatier Stefan Bruderer şi de artişti ca Paul Wayne Gregory pentru a-i da forma dorită. Pentru realizarea sa, McCall a desenat părţi ale rochiei care ulterior au fost recreate de Gregory în ciocolată.

Rochia a fost prezentată cu prilejul unei festivităţi, iar după aceea creatoarea „a repetat” procedeul, de-a lungul timpului, perpetuând modelul rochiei şi sub alte forme, şi pentru alte show-uri.

"Este o capodoperă delicioasă care va provocă senzaţie. Încă de la primele schiţe ştiam că avem ingredientele necesare pentru a crea ceva delicios care combină moda de lux cu gastronomia. A fost o experienţă unică”, a declarat artista.