Evenimentul Zilei > Social > Cum amenajezi un domitor modern cu stil
Cum amenajezi un domitor modern cu stil

Cum amenajezi un domitor modern cu stil

Dacă vrei să-ți decorezi casa cu stil, dar încă nu ai decis care e cel mai potrivit stil pentru camra ta, ține cont de câteva sfaturi foarte utile pentru a decora un dormitor modern.

Stil minimalist

Pentru a evidenția caracteristicile fundamentale ale decorului modern, cum ar fi ordinea, simplitatea, funcționalitatea, sobrietatea și eleganța, dormitoarele moderne merg pe o notă minimalistă, deci cel mai bine este să pariați pe a avea cât mai puține elemente în cameră.

Dormitoare moderne – oferte

Din acest motiv, se utilizează mobilier care prezintă un ajutor pentru organizarea spațiului și care are o utilitate clară, care nu reprezintă un obstacol. Mobila care are o capacitate mare de depozitare, cum ar fi dulapurile spațioase sau paturile care au mult spațiu dedesubt pentru a depozita lucruri, de exemplu.

Culorile dormitorului

Alegerea culorilor este unul dintre aspectele cheie pentru un dormitor, datorită odihnei pe care trebuie să le ofere. În acest fel, cele mai bune culori pentru a dormi bine și pentru a avea o cameră în stil modern sunt culorile neutre, care pot fi combinate cu unele tonuri mai strălucitoare în accesoriile mici din cameră sau în perdele, perne, covoare, etc. Pentru ca culorile pe care le alegem să nu înlăture liniștea pe care ar trebui să o transmită camera, cel mai bine este să nu folosiți mai mult de trei culori.

Iluminatul camerei

Lumina este, de asemenea, un alt aspect cheie în orice spațiu din casă. Idealul pentru decorarea dormitoarelor moderne este să folosiți o lumină puternică, directă și albă, care luminează bine întreaga cameră, pentru care puteți folosi lumini cu halogen și o lumină moale pentru momentele dinaintea nopții, cum ar fi lămpile sau veiozele pe ambele părți ale patului, de exemplu.

Dormitoare moderne – oferte și idei

În plus, trebuie luat în considerare faptul că cel mai bun lucru pe parcursul zilei este de a spori intrarea luminii naturale. Pentru aceasta, este necesar să nu puneți obstacole în ferestre, astfel încât să poată intra lumina naturală maximă posibilă.

Mobilier elegant

Stilul de mobilier pentru un dormitor modern trebuie să fie actual, cu un design de linii drepte, tonuri deschise și puține înflorituri, printre altele. Mobilierul fără mânere este la modă și arată grozav într-o cameră contemporană. În plus, nu putem uita cele menționate mai sus, mobilierul trebuie să fie funcțional, astfel încât doar utilul și necesarul să fie incluse în cameră.

Dormitoare moderne – idei

Dulapurile încastrate sunt, de asemenea, ideale. Dacă sunt incluse prea multe elemente în cameră, aceasta poate duce la un sentiment de copleșire care poate fi dezastruos într-o cameră al cărei scop principal este pentru relaxare și liniște.

Prin urmare, cel mai bine este să folosiți mobilier spațios și versatil. Pentru a putea avea o cameră în stil modern, cel mai bine este să evitați curbele, ondulațiile și detaliile decorative excesive. Și, așa cum am menționat deja, mobilierul trebuie să fie cât mai funcțional. Acesta este motivul pentru care utilizarea paturilor cu ladă este atât de la modă, de exemplu, deoarece oferă un loc perfect de depozitare care ne economisește spațiu în a trebui să plasăm o altă piesă de mobilier sau dulap care ar ocupa mult spațiu în cameră.

În ceea ce privește materialele, trebuie să promovați utilizarea materialelor moderne precum oțelul inoxidabil, lemnul lăcuit, sticla sau acrilul, printre altele.

Accesorii decorative

Ca și în cazul mobilierului, într-o cameră modernă trebuie să avem accesoriile decorative potrivite, fără a supraîncărca camera, dar da, acestea trebuie să aibă un design rafinat. Utilizarea tablourilor fără rame, de exemplu, este o tendință în camerele moderne. Utilizarea culorilor solide și a modelelor cu figuri geometrice sunt ideale în cameră. Trebuie să fie puține accesorii decorative, dar au multă personalitate. Atât în ​​elemente, cât și în restul elementelor camerei, cel mai bine este să căutați modele simple, cu linii drepte și fără ornamente.

Vedem cum opțiunile din decorarea dormitoarelor moderne sunt nesfârșite, deoarece este doar o chestiune de a arunca puțin imaginație. Aceste sfaturi vă pot ajuta și inspira să vă decorați camera într-un stil modern. Trebuie să țineți cont de culori, de dispunerea mobilierului și de toate elementele pe care doriți să le includeți. Cu aceste sfaturi, puteți obține o cameră modernă și elegantă, care are, de asemenea, multă personalitate. (P)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.