EXCLUSIV EVZ.Cum a fost prins Mihail Vlasov cu mita-n braţe: "N-am idee ce e acolo!". Procuror:"Haideţi, mergem la sediu, vedem ce avem noi aici"

EXCLUSIV EVZ.Cum a fost prins Mihail Vlasov cu mita-n braţe: "N-am idee ce e acolo!". Procuror:"Haideţi, mergem la sediu, vedem ce avem noi aici"

"Împăratul" Mihail Vlasov, cel care s-a milogit pentru şpaga de un milion de euro, oferind "facilitatea" plăţii în rate, a operat cu intermediari. Când echipa de flagrant l-a prins cu punga cu bani în braţe, s-a făcut că habar nu are ce conţine.

Noi amănunte ies la iveală în cazul preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, arestat pentru trafic de influenţă în valoare de un milion de euro. El a fost prins marţi seara în flagrant în timp ce primea prima rată de 200.000 de euro. Vlasov, supranumit şi "Împăratul", a stabilit cu denunţătorul să se vadă la cafeneaua Hotelului Hilton. Prevăzător, el şi-a rugat secretara să-i dea un mesaj afaceristului cu privire la locul întâlnirii. Afaceristul, care-l denunţase deja la DNA, şi Mihail Vlasov au stat de vorbă, la o cafea, despre mită şi procesul de la Curtea de Arbitraj. Ei doi la o masă, şoferul "Împăratului", la altă masă. Afaceristul i-a spus că are banii la maşină. Grăbit, Vlasov i-a ordonat şoferului să meargă cu afaceristul la autoturismul acestuia: "Să-ţi dea ceva", i-a spus "Împăratul". Au plecat toţi trei odată: Vlasov, spre maşina lui luxoasă, şoferul şi denunţătorul, spre autoturismul acestuia din urmă. Cei 200.000 de euro se aflau într-o pungă pe care scria "Aţi nimerit soluţia corectă. Vă mulţumim!". Şoferul a luat punga şi i-a dus-o la Vlasov, care-l aştepta cuminte în maşină. Şoferul i-a dat punga, moment în care a intervenit echipa de anchetă. "Ce glume-s astea?!" Lui Vlasov mai să nu-i vină să-i creadă ochilor şi urechilor când s-a trezit cu procurorii DNA. "Ce, domne, ce e asta? Ce bani?N-am idee ce e acolo!". Anchetatorii i-au spus: "Haideţi, mergem la sediu, vedem ce avem noi aici...". "Ce să avem?! N-avem nimic...nu ştiu, n-am cerut nimic! Ce bani, ce glume sunt astea?"., striga Vlasov. "Lăsaţi, nu e nici o glumă. Mergem la sediu şi verificăm. Vedem acolo ce avem", i-au spus anchetatorii. Când au despachetat, au găsit mita. Nu l-a vrut pe avocat La sediul DNA, procurorii i-au adus la cunoştinţă ce drepturi are. "Aveţi dreptul să vă chemaţi un avocat..." "Ce avocat, domne? Eu sunt avocat! Nu-mi trebuie avocat". Atunci aveţi dreptul la avocat din oficiu, i-au zis procurorii. "Bine, dacă vreţi voi daţi-mi avocat din oficiu". Între timp, alertată, l-a sunat fiica Vanda, cea care deţine funcţie de conducere la Curtea de Arbitraj. Să-i spună că-i trimite un avocat. Când a auzit numele, Vlasov a sărit ca ars, ţipând: "Ce? Ăla care i-a băgat pe alţii în puşcărie?! N-am nevoie!". Avocatul s-a prezentat, totuşi, să-l apere. "Nu vreau să declar nimic!", a strigat Vlasov, dar a vrut să se consemneze că el n-a cerut niciun ban. Instanţa a fost convinsă de probele din dosar şi i-a dat mandat de arestare. Bani de la "Nea Mişu" pentru "Felix"

Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie de 12 preşedinţi de Camere de Comerţ din teritoriu, care arătau că acesta ar fi folosit discreţionar fondurile CCIR. Vorbim de modul în care au fost cheltuiţi 2.850.000 de euro şi faptul că Romexpo, firma controlată de CCIR, a intrat în insolvenţă. Afacerea "Te pui cu blondele" O parte din contractele Romexpo au fost încheiate cu firma Intact Production SRL, controlată de familia fondatorului Partidului Conservator, Dan Voiculescu (foto). Pe 29 aprilie 2010, societatea a semnat două contracte cu Romexpo privind închirierea unui teren de 10.673 de metri pătraţi şi clădiri pentru 35 de ani. Chiria este de 317.082 euro pe an, plus TVA, din care 190.249 euro achitaţi prin publicitate TV. Aceste detalii apar în ultima declaraţia de interese a lui Dan Voiculescu. Pe 1 octombrie 2012, CCIR a semnat un contract de publicitate cu Intact Production pentru difuzarea unor spoturi pe posturile Antena 1, Antena 2 şi Antena 3. Contractul era pe un an de zile şi avea valoarea de 100.000 de euro, plus TVA. Potrivit site-ului de prezentare al Intact Production, în platourile de la Romexpo se filmează mai multe producţii ale posturilor Antena 1 şi Antena 2, precum show-urile "Te pui cu blondele", cu Dan Negru sau "Agentul VIP", cu Cristi Brancu. Mediatizarea În schimb, trustul Intact s-a ocupat de mediatizarea evenimentelor organizate de Romexpo sau CCIR. În toamna anului trecut, "Evenimentul zilei" dezvăluia că Euroexpo, firmă din trustul Intact, este una din clientele preferate ale Romexpo. Un contract semnat de Romexpo cu firma lui Voiculescu este pentru promovarea BIFE, un târg de mobilă. Potrivit unor surse EVZ, suma oferită era de nu mai puţin de 300.000 de euro, valoare care, în opinia specialiştilor, este exagerată. Reprezentanţii Romexpo şi Euroexpo, nu au dorit să ne ofere detalii. CITIȚI ȘI:

  • DNA INTRĂ ÎN FORŢĂ ÎN REPUBLICA PENALILOR. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, s-a lăcomit la procentul de şpagă: 25%
  • O judecătoare cercetată de procurorii DNA pentru eliberarea lui Dinel Staicu va soluţiona propunerea de arestare preventivă în cazul lui Mihail Vlasov 
  • Şeful Camerei de Comerţ şi Industrii a României i-a umplut de bani pe cămătari. Excelenţa Sa, "Nea Mişu Vlasov", pierdea milioane de euro la ruletă şi returna banii cu valiza
  • Mihail Vlasov, prietenul Monei Pivniceru, este acuzat de abuzuri fără precedent. „Va dispune discreţionar de 90% din banii încasaţi de Registrul Comerţului!”
  • INCALIFICABIL! LIMBAJ de MAHALA folosit de ŢARUL VLASOV în raport cu colegii: "Mesajul vostru este NESIMŢIT, IDIOT, IMBECIL". VEZI documentul!
  • O afacere care aduce putere şi bani. Liberalul Vlasov vrea control deplin asupra Camerelor de Comerţ -
  •  "Excelenţa Sa" Mihail Vlasov, încă un tun la Camera de Comerţ
  • Bani de la liberalul Vlasov pentru firmele lui Dan Voiculescu 
  • Camera de Comerţ vrea să complice viaţa firmelor
  • Vlasov se numeşte singur "Excelenţă"

Ne puteți urmări și pe Google News